Gazete Vatan Logo

Kurtulmuş'tan Ordulu arı yetiştiricilerine müjde

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2016 yılı arılı kovan desteklemelerinin 15 gün içerisinde ödeneceğini açıkladı.

Kurtulmuş'tan Ordulu arı yetiştiricilerine müjde

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleriyle Ankara'da bir araya geldi. Türkiye’nin önemli bal üretim merkezlerinden olan Ordu’daki arı yetiştiricileri, yaşadıkları sorunlar hakkında Kurtulmuş’a bilgi verdi. Kurtulmuş, 2016 yılı arılı kovan desteklemelerinin 15 gün içerisinde ödeneceğini bildirdi. Ordu’daki 2 bin 449 arıcının 556 bin 473 arılı kovanına toplam 5 milyon 564 bin lira destekleme yapılacağını belirten Kurtulmuş, diğer taraftan ana arı ve damızlık ana arı desteklemesinin de 2017 yılında destek kapsamına alındığını ifade etti.

Ballı bitkilerden korunganın teşvik kapsamına alınması sürecinin devam ettiği ve yakın zamanda destek kapsamına alınmasına ilişkin prosedürün sonuçlandırılacağını aktaran Kurtulmuş, gezginci arıcılıktaki mazot desteği konusunda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kurtulmuş, merdiven altı bal üretimi ile halihazırda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ciddi mücadele verildiğini belirterek, bu konudaki denetimlerin daha da arttırılacağını ifade etti.

Haberin Devamı