Gazete Vatan Logo

Kurtulmuş'tan 'Demirel' gafı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzurum’da yaptığı konuşma sırasında eski siyasi liderleri eleştirdi. Kurtulmuş, "Rahmetli Ecevit ile rahmetli Demirel arasında, pardon Allah sağlık afiyet versin Demirel arasında, Türkiye’yi 25 cente kimin muhtaç ettiği konusu tartışılırdı" dedi.

Erzurum’un merkez Yakutiye İlçesi’nde AK Parti teşkilatı tarafından Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen Uğur Işılak konserine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzurum milletvekileri Recep Akdağ, Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Ahmet Küçükler, ilçe belediye başkanları, başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

’TÜRKİYE, UKRAYNA’DAN BİN BETER OLSUN’

Konser başlamadan önce sahneye çıkıp bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de 150 senedir siyasi bir mücadele olduğuna işaret etti. O dönemler ülkede insanların Elif- Ba’yı çocuklarına öğretemediklerini iddia eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"18 yıl şöyle bir sesi bu millete dinlettiler; ’Tanrı uludur. Tanrı uludur. Tanrıdan başka yoktur tapacak.’ Ezan diye bunu dinlettiler millete. Eski Türkiye’de Erzurumlu bir teyzem ehramıyla gelip Kızılay’da, Ulus’ta dolaşamazdı, yasaktı. Bir kadın dolaşacaksa tayyor, etek giyecek, bir adam dolaşacaksa kravat, papyon takacaktı. Eski Türkiye’de zorla kafalarına fötr şapka takılan insanlar vardı. Ben hatırlıyorum. Çocukken cuma namazına gittiğimizde ayakkabılıkların en üstünde bir de fötr şapkalar olurdu. Çünkü hacı babalar korkularından şapkasız dışarı çıkamazlardı. Menderes Başbakan olunca ilk işi ezanı asli şekline çevirmek oldu. ’Allahuekber allahuekber’ diyerek bu memlekette ezanlar tekrar duyuldu. 64 yıllık çok partili siyasi hayatımızda 5 ihtilal var. Bu 17 Aralık operasyonlarını yapanların bir kısmı istiyordu ki Türkiye yeniden yönetilemez hale gelsin. Polis, savcılar, hakimler başka telden çalsın. Türkiye Ukrayna’dan bin beter olsun. Sokaklar karışsın, hükümet yönetemez hale gelsin. Bunu istiyorlar. Ancak nafile. Eski Türkiye’de rahmetli Ecevitle, rahmetli Demirel arasındaki, pardon Allah sağlık afiyet versin Demirel arasındaki, tartışma şuydu; ’Türkiye 25 cente muhtaç ama ülkeyi 25 cente sen mi ben mi muhtaç ettim?’ Yani muhtaçtık ama kimin muhtaç ettiği belli değildi. 25 milyon dolar için 40 takla atan bir Tükiye olursanız kimse size ses çıkarmaz. Ama ne zamanki IMF’yi artık biz kafaya koyduk üstten bir perdeyle bundan sonra ’IMF’ye borç vereceğiz’ derseniz bu opersasyonlar olur."

Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Uğur Işılak salonda bulunanları şarkıylarıyla coşturdu. Uğur Işılak ’Herşey Memleket için’ şarkısında geçen ’Kınamadık elleri/ Hoş tuttuk gönülleri/ Taş atana gülleri/ Saçtık memleket için’ sözlerini okurken "Birileri polise taş atarken, biz bize taş atana bile gül saçıyorduk" dedi. Işılak salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Haberin Devamı