Gazete Vatan Logo

Kurtulmuş: Söylediklerimiz dünyayı hizaya getirir

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bugün yaptığı konuşmada milli geliri artırma çabaları ve ekonomik kalkınma hamlelerinin birilerini rahatsız ettiğini vurguladı ve ekledi "25 bin dolarları gördüğümüzde söylediklerimiz dünyayı hizaya getirir"

Kurtulmuş: Söylediklerimiz dünyayı hizaya getirir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, farklılıkları, kültürel zenginlikleri, çeşitliliği, ülkenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini Türkiye'nin gücü olarak kabul edeceklerini vurguladı.

ZENGİNLİKLERİMİZ ARTACAK VE...

Türkiye'nin bu coğrafyada lider bir ülke olmasının, uluslararası alanda da en önemli gücü olacağını söyleyen Kurtulmuş, "Evet 10 bin dolar milli gelir seviyesine gelen Türkiye'yi, uluslararası alanda dinlerler ama bir de 25 bin dolarlık seviyeye çıktığımızı düşünün. 30 bin dolarlık seviyeye çıktığımızı düşünün. O zaman Türkiye'nin söylediklerini sadece dinlemekle kalmazlar, Türkiye'nin söyledikleri dünyayı hizaya getirir. Bu anlamda da dünyada çok ciddi etkisi olur." dedi.



ZIRH TEKNOLOJİSİNDE İKİNCİ OLDUK

Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin yeni olmadığını, çok eski bir senaryo olduğunu belirterek, 60 darbesinin, 70'li yıllarda sağ sol çatışmasının çıkarılmasının, 80 darbesinin ve 1997'deki 28 Şubat'ın, Türkiye'nin iktisadi ve siyasi olarak ileriye gitmesin diye yapıldığını anlattı. Kurtulmuş, "Onlar oyunlarını ne kadar yaparlarsa yapsınlar bu oyunları bozan milletin iradesi ve Allah'ın takdiri vardır. Biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye artık insansız hava uçaklarını yapabiliyor, kendi tankını yapabiliyor. Türkiye zırh teknolojisinde dünyanın ikinci ülkesi oldu mu? Oldu. Türkiye kendi uçaklarını, arabalarını, kendi savunma sanayisini geliştiriyor. Birileri tabii ki bundan rahatsız duyacak, onun için çeteleri Türkiye'nin başına musallat edecekler, aynı geçmiş dönemlerde yaptıkları gibi." dedi.

Haberin Devamı