Gazete Vatan Logo

Kurtulmuş: Hiçbir güç yetmez

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AA Editör Masası'nda konuştu. "Hiçbir güç referandumun iptal edilmesi konusunda başarılı olamaz. Hiçbir güç yetmez" dedi.

Kurtulmuş: Hiçbir güç yetmez

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avrupa ülkelerinin Türk siyasetçilere karşı tavrı konusunda, "Türkiye'nin meşru seçilmiş hükümetinin üyelerine, milletvekillerine orada konuşma izni vermeyenler, polis gözetiminde, polis kontrolünde PKK'nın Avrupa'da mitingler yapmasına, 'hayır' kampanyası yapmasına çok açıktan destek verdi. Bu, anlaşılabilir bir şey değildir." dedi.

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

"Avrupa'da Neonazizm'in, aşırı ırkçılığın, neofaşizmin ayak seslerini duyuyoruz, geliyor. Yakın tarihinde hem Hitler hem Mussolini'nin faşizminden çok çekmiş olan bir Avrupa. Avrupa'nın yakın tarihi, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı arasındaki dönem kanlı bir tarih. Bu kanlı tarihin temel sebebi aşırı ırkçılıktır.

BUNUN TÜRKÇESİ DİKTATÖRLÜK

Şimdi şunu da söylemeye başladılar. 'Biz oy vermeyi de burada yasaklayabiliriz' noktasına da geldiler. Bu da bizim vatandaşlarımızın meseleye, 'evet’e sahip çıktıklarını çok daha net bir şekilde gösteriyor. Bunu diyen bir ülke, o zaman bir adım sonrası kendi vatandaşlarına da oy vermeyi yasaklayacak demektir. Bunun Türkçesi de bir diktatörlüktür. Bunu eğer sineye çekebiliyorlarsa, buyursunlar yasaklasınlar..

Haberin Devamı

"AVRUPALI DOSTLARIMIZ ŞUNU AKILLARINA KOYSUNLAR..."

Avrupalı dostlarımız şunu akıllarına koysunlar; terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu PKK terör örgütü eğer bu kadar çok şımartılır, semirtilir, beslenirse bir gün Avrupalı siyasetçilere de zarar verir. Vermedi mi? Verdi. Olof Palme cinayetini unutmasınlar. Avrupa'nın en demokrat, en ılımlı siyasetçilerinden birisi olan Palme'yi PKK öldürdü. Yani Avrupa'nın göbeğinde dahi Avrupalı siyasetçilere karşı suikast yapabilecek bir terör örgütünden bahsediyoruz

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLECEK Mİ?

Suriyelilere vatandaşlık iddiaları külliyen yalan. "