Gazete Vatan Logo

Kurtulmuş: Burunlarından fitil fitil getireceğiz

BALIKESİR’de, Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlenen, ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne’ yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Mitingte konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ ile ilgili olarak, "Bu milletin hesabını bunlardan soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Devletin içinden temizleyip atacağız" dedi.

Kurtulmuş: Burunlarından fitil fitil getireceğiz

İstanbul Yenikapı başta olmak üzere tüm yurtta düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Balıkesir’de 25 bin kişi katıldı. Kuvayi Milliye Meydanı’ndaki mitingte MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Edip Uğur ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı birer konuşma yaptı. Miting için kente gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbecilere gerekli cezanın verileceğini söyledi. Kurtulmuş, Darbeyi Türk Milleti’nin önlediğini belirterek, "15 Temmuz’dan bu yana büyük bir destan yazıyorsunuz. Burada Balıkesir Meydanı’nda adı da Kuvayi Milliye olan meydanda, demokrasi nöbeti tutuyorsunuz. 15 Temmuz, bu toprakların gördüğü en ağır, en aşağılık ihanet hareketiydi. Çanakkale’de bu memleketi işgal etmek üzere gelenlerin her türlü imkanı olduğu gibi, Anadolu topraklarını işgal edenlerin ellerinde her türlü imkanları olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı öncesinde bu meydanı, bu milleti diz çöktürdük zannedenlerin her şeyi var olduğu gibi, Türkiye’yi kuşatarak Çanakkale’yi bir günde geçeceğini zanneden, İstanbul’u işgal edeceğini zanneden Akif’in tabiriyle; ’kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ dediği aynen onlar gibi, 15 Temmuz’da birkaç saat içerisinde işi bitirecekler; Marmaris’te Sayın Cumhurbaşkanımızı şehit edecekler, arkasından hangimizi nerede bulurlarsa, bizleri infaz edecekler, milleti bölecekler, iç savaş çıkartacaklar, Türkiye’yi Irak, Suriye yapacaklardı. Her şeyleri vardı. Kağıt üzerinde, masa üzerinde de hesapları kendilerince çok güzel duruyordu. Birkaç saatte Türkiye’yi allak bullak ederiz zannediyorlardı. Aynen Çanakkale üzerinden Türkiye’yi işgal etmeye çalışanlar gibi. Fakat unuttukları iki şey vardı. Birisi; onlar tuzak kurdu, onlar hesap yaptı ama hesap yapanların tuzak kuranların en hayırlısı Cenabı Allah’tır. Onun istemediği yerde yaprak dahi kıpırdamaz. Allah hesaplarını aldı, tuzaklarını başlarına çaldı. İkinci hesap edemedikleri, bu ay-yıldızlı bayrağın altında destanlaşan bir milletin var olduğunu unuttular. Sizi unuttular, hesaba katmadılar, ciddiye almadılar. Evlerine çekilir, oturur uyurlar, elektriklerini kapatır, yatarlar zannettiler" dedi.

Haberin Devamı

’15 TEMMUZ BİR DESTAN’

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz’un destan olduğunu vurgulayıp, Fethullah Gülen’e ’Fetoş’ diye hitap ederek şöyle konuştu:

"’Fetoş’, bu iş Pensilvanya’da pamukların arasında el bebek gül bebek oturmaya benzemez. Dünyanın başka yerinde hazırlanan raporlarla darbe yapılmaya benzemez. O hesap, orada durmaz. 15 Temmuz şehitlerinin ruhaniyeti var. Her şerden bir hayır çıkar diyoruz ya; Türkiye’de sen, ben, o, bu yok. Vatan sevdalıları ve vatan hainleri var. Bu ağlak adam var ya, canilerin başı FETÖ. Bu milletin hesabını bunlardan soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Devletin içinden temizleyip atacağız. Bunlarla en ufak ilgisi olan herkes korksun. Bunlar nerelerdeyse, oralardan çıkartıp atacağız. Merhamet yok. Ancak, bunlara bulaşmamış vatandaşımız korkmasın. Hesaplar sadece 15 Temmuz’da bozulmadı. Bunlar ne istedi? Siyaset karışsın, rafa kalksın, iç savaş çıksın. Yabancı ülkeler işgale hazır hale gelsin. 6 ay önce CHP, MHP, Ak Parti bir araya gelecek desek inanır mıydınız? Onlar dağıtmaya çalıştı, millet tek yürek oldu ve darbecilere haddini bildirdi. herkes bir araya geldi."

Haberin Devamı

’MEYDANLAR BİR MEKTEP’

’Demokrasi Nöbeti’nin’ ve meydanların bir mektep olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Bu meydanlarda 20 günden bu yana duruyorsunuz. Bugün tüm ülkede, 81 vilayette mezuniyet töreni yapıyoruz. Şimdi hepiniz bu meydanlardaydınız ve dünyanın en iyi üniversitesinden diplomanız var. Diplomanızın notu, yıldızlı pekiyi. Ey FETÖ, sabaha kadar otur ağla sen. Bu sefer kara talihin için ağla, bu sefer bu milletin aydınlık bahtı için ağla, bu sefer bu milletin mili birlik ve beraberliği için ağla. Şimdi kara kara düşünüyorlar, bir halt ettik, elimize yüzümüze bulaştırdık, bu milleti birlik ve bütünlük içerisinde bir arada topladık diye. Şimdi bundan sonra daha uyanık olacağız. Düşmanların bir kısmını gördük. Daha kendisini belli etmemiş düşmanlar da sağda solda olabilir. Uyanık olacağız. Birbirinize sahip çıkın. Milli birliğinize sahip çıkın. Meydanlarınıza sahip çıkın. Bu millet, rüştünü ispat etti. İnşallah 7 Ağustos Türkiye demokrasisinin taçlandığı bir tarih oldu" dedi.

Haberin Devamı

Kalabalık, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingi, kurulan dev ekrandan izledi.