Gazete Vatan Logo

Son Dakika - Kurtulmuş: Bu anlaşma Yunanistan'la yapılmadı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan son dakika açıklamaları geldi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş Yunan basının Türkiye mültecileri Yunanistan'a gönderecek iddiasını yanıtladı. İşte Kurtulmuş'un son dakika açıklamaları...

Son Dakika - Kurtulmuş: Bu anlaşma Yunanistan'la yapılmadı

Son Dakika Haberi - Numan Kurtulmuş konuşmasına AP'nin kararını eleştirerek başladı. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarından dolardaki hareketlenmeye kadar birçok farklı konuda soruları yanıtladı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

AP'NİN KARARI

Bu karar aşırı sağın yükselişini gösteriyor. Bu karar vizyonsuz taraflı bir karardır. Yok hükmünde kabul ediyoruz. Bu karar Avrupa siyaseti için alarm vericidir. Bu karar sadece Türkiye için değil, AB için de içe kapanmayı gösteriyor.

Türkiye'nin Kıbrıs müzakeleri konusunda altını önemle çizdiği konular var.

FIRAT KALKANI

Uluslararası camiada Suriye barış sürecini etkin şekilde destekliyoruz. Türkiye'nin Fırat Kalkanı opğerasyonunda öncelikleri devam etmektedir. 5 bin kilometrenin DEAŞ'tan temizlenmesi önemlidir.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Bizim çalışmamız MHP'ye ulaştı. AK Parti'nin kendisine gönderdiği paket ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Sonunda resmi olarak bize bildirecekler.

YUNANİSTAN İDDİASI

Türkiye şimdiye kadar bütünüyle uyuyor. Bu anlaşma sadece Yunanistan ile yapılmadı tüm Avrupa Birliği ile yapıldı. Bizim beklentimiz AB'nin de üzerine düşeni yerine getirmesi ve vize serbestisini hayata geçirmelidir. Göçmenleri için 3 milyon dolarlık fonu kullanıma sunmuştu. Bu fonu kullanmanın da bir takvime bağlanması lazım.

Haberin Devamı

TÜRKEŞ'İN BAHÇELİ AÇIKLAMASI

(Tuğrul Türkeş'ten Bahçeli uyarısı: "Ben parti içinde de bunu söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum. AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir." )

MHP ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Biz kimsenin niyeti ile ilgilenmiyoruz. Siyaset somuttur

DOLARDAKİ HAREKETLENME

Türk lirasını güçlendirmek için somut projelerimiz var. Hiç kimsenin dolar şu kadar yükselir, düşer deme gücü yoktur. Dövizin değerlenmesi ağırlıklı olarak Türk ekonomisinin yapılsak durumundan değildir. ABD'nin iç politikasının ve dış politikasının hangi yöne evrileceğine ilişkin beklentilerden kaynaklı türbülans varç Biz iyimseriz. Belli bir süre sonra dolar düşer

Haberin Devamı