Gazete Vatan Logo

Kürtlerin federalizm ilanına Suriye'den ilk tepki

Suriye Haber Ajansı Sana'da yer alan haberde, Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen federal bölgenin ülkenin toprak bütünlüğünü hedef aldığı ve bunun devletin vazgeçemeyeceği bir kırmızı çizgi olduğu belirtildi. İsmi belirtilmeyen bir kaynağın yaptığı açıklamada, herhangi bir ilanın hiçbir kanuni anlamı olmadığının altı çizilirken özerk yönetim mevzusunun ulusal değerleri zedeleyeceği bildirildi.

Kürtlerin federalizm ilanına Suriye'den ilk tepki

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak Suriye Arap Cumhuriyetinin toprak ve halk bütünlüğünün kesinlikle kırmızı bir çizgi olduğunun altını çizerken, bu bütünlüğün gerekçe ne olursa olsun hedef alınmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı.

Suriye’nin Haseke İline tabi Rmeylan Kentinde toplananlar dahil Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğünü hedef alacak herkesi uyardığını belirten yetkili kaynak; federal ya da özerk yönetim mevzusunun Suriye’nin toprak bütünlüğünü zedeleyeceğine dikkat çekti. Kaynak Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğünü zedelemenin de anayasa ve kanunların yanı sıra ulusal ilke ve değerler, uluslararası kararlara da aykırı olduğunun altını çizdi.

Bu yönde yapılacak herhangi bir ilanın hiçbir kanuni anlamı yada etkisi olmayacağının altını çizen yetkili kaynak; muhtelif bileşenleri ve kesimleriyle tüm Suriye halkının iradelerini temsil etmemesiyle kanuni, siyasi, sosyal yada ekonomik hiçbir etkisi olmayacağının altını çizdi. Kaynak Suriye halkının muhtelif siyasi ve sosyal bileşenleriyle Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğüne sımsıkı tutunduklarını ifade etti.

Suriye ve halkının bu süreç içinde temel görevinin terörle mücadele olduğunun altını çizen yetkili kaynak; bu hedeften uzaklaşan herhangi bir tutumun teröre destek niteliğinde sayılacağını vurguladı.

Kaynak Suriye ve halkının düşmanları ve edatları olan teröre karşı savaşında Suriye ordusuna destek olmasının önemine dikkat çekerken, bunun haricindeki faaliyetlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kaynak: Sana Suriye Haber Ajansı