Gazete Vatan Logo
Magazin Kurtlar Vadisi yuvaya milyon dolarla döndü

Kurtlar Vadisi yuvaya milyon dolarla döndü

14 Ekim’de sizlerle paylaştığım haberde “Kurtlar Vadisi fanatiklerine mutlu haber! Dizi, Aralık ayında Show TV’de yepyeni bir hikayeyle ekrana gelecek” demiştim. 2 ay sonra beklenen açıklama dizinin senaristi Bahadır Özdener’den geldi

Evet Kurtlar, Kanal D’de yayınlanan son 13 bölümün ardından yuvasına döndü. Dizinin Şubat ayında Show TV’de yayınlanacak yeni bölümlerinde Polat Alemdar mafya ve Irak’tan sonra bu kez Türkiye üzerine oynan terör oyunlarının ortasında kalacak ve terör dosyasını açacak.

Dizinin Aralık ayında yayınlanması planlanıyordu aslında... Bu yüzden Ekim ayında dizinin sağ kalan bir avuç oyuncusuyla Pana Film’de basına sızdırılmaması ricasıyla bir toplantı düzenlenmiş ve “Bizi bekleyin” denmişti. Ancak yapımcı firmayla televizyon kanalı arasında bölüm başına istenen rakamda uzlaşma sağlamak kolay olmadı ve yayın tarihi bu yüzden 2 ay sarktı. Yeni bölümlerde başrolde elbette Polat karakterini canlandıran Necati Şaşmaz olacak. Senaristler geçen sezon oyuncuları öldürmekte hoyratça davranmıştı. Bu yüzden geriye bir avuç isim kaldı demek yanlış olmaz. Polat’ın sevgilisi Elif öldüğü için başrol kadın arayışı devam ediyor. Konsey’de de ne Kılıç kaldı ne Nizamettin, ne İplikçi Nedim ne de Laz Ziya... Bir Halo Ağa (Sönmez Atasoy) öldürülmedi. Pana Film, Atasoy’la da görüşüp anlaştı. Kurtlar Vadisi Irak Filmi’nde de rol alan Memati (Gürkan Uygun), Abdülhey (Kenan Çoban) ve Güllü’nün de (Erhan Ufak) yeni bölümlerde olması bekleniyor.

AYNAYI DAHA ACILI BİR YARANIN İÇİNE TUTACAĞIZ
Yapım şirketi yola bölüm başına 1.5 milyon dolar isteyerek çıktı. Kanal D’den son olarak bölüm başına 430 bin YTL alan Pana Film ilk olarak yine Kanal D ile görüştü ancak istenilen 1.5 milyon dolar üzerinden pazarlık bile yapılmadı. Ardından Show TV’ye giden şirketin 1 milyon 200 bin dolara el sıkıştığı konuşuluyor. Ancak televizyon dünyasına yakın isimlerden öğrendiğime göre alınan ücret bölüm başına bir milyon dolar... Genel Müdür Saner Ayar ise diziye transfer ücreti vermediklerini, dizinin performansına göre para ödeyeceklerini söylüyor ve rakamı açıklamıyor.

Dizinin senaristi Bahadır Özdener, “Bu sefer daha acılı kanayan bir yarayanın içerisine doğru aynayı tutma kararı aldık. Terörü işleyeceğiz. Hepimizin derinden hissettiği acıların yaşandığı bir konu. Buna açıkçası kayıtsız kalamadık. Bir millet olarak topyekün bizim kanımızı emen bu terörle mücadele etmek zorundayız. 30’lu yaşlarda gençler olarak misyon değil sorumluluk sahibi hissediyoruz kendimizi... Hepimiz bu ülkenin okullarında bu ülkenin bize sunduğu imkanlarla büyüdük. Bu borcu ödemek olarak görüyorum Kurtlar Vadisi’ni” dedi.

Rekor ücret!
TV’ler yıllık 1 milyar dolarlık reklam pastasını, 4 büyük kanal bunun yarısını paylaşıyor. Birinciliğe oynayan bir kanalın yaklaşık yıllık reklam geliri 130 milyon dolar. Prime time’daki 82 dakikalık bir dizi 4 kuşaktan 24 dakika reklam alıyor. 8 dakikalık ön kuşak reklamla bu rakam toplam 32 ila 35 dakikaya kadar çıkıyor. Dizilerin bölüm başı geliri 300-1 milyon YTL. 4 büyüklerin yapımcılara bölüm başı ödediği rakam ise 150-200 bin YTL. Önceden belirlenen reyting skalasını da düşünersek rakam 400 bin YTL’ye kadar çıkıyor. Bu durum bölüm başına 1 milyon dolar aldığı söylenen Kurtlar Vadisi Güneydoğu’nun rekor ücretini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı