Gazete Vatan Logo

Kurtlar Vadisi'nin 'Halo'su yakalandı

Uyuşturucu dünyasının ’müthiş Türk'ü bu kez kaçamadı

Müthiş Türk’diye tanınan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı ve 1993 yılında düzenlenen bir operasyonla içindeki 13 ton uyuşturucuyla birlikte ele geçirilen Lucky-S Gemisi’ndeki uyuşturucunun büyük bölümünün sahibi olduğu iddia edilen Halil Havar, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

1 yıldır aranıyordu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2004 yılında düzenlediği bir operasyonla ilgili Halil Havar hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Yargılandığı davada 3.5 yıl hapis cezası alan Havar’ın cezası mahkeme tarafından 1 milyon 46 bin YTL’ye çevrildi. Bu parayı belirlenen yasal sürede ödemeyen Havar, kaçarak kayıplara karıştı. Hakkında giyabi tutuklama kararı çıkarılan Havar, Mayıs 2007 tarihinden itibaren de her yerde aranmaya başladı.

Havar, dün Yeşilköy’de saklandığı bir evde polisin düzenlediği bir operasyonla yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için gözaltına alınıp Narkotik Şube Müdürlüğü’ne getirilen Halil Havar, bugün İstanbul Adliyesi’ne sevk edilecek.

Helikopterle kaçmıştı

Bir dönem Gaziantepspor Başkanlığı yapan Halil Havar, Hollanda’da tutuklu bulunduğu Leeuwerden Cezaevi’nden ise 19 Şubat 1991’de İtalyan mafyasının ünlü ailelerinden Trappaniler tarafından helikopterle kaçırılmıştı. İki yıl boyunca izini kaybettiren Havar, kırmızı bültenle arandığı sırada 1992 yılında Türkiye’de yakalandı. Ancak savcılık tarafından serbest bırakılınca tekrar kayıplara karıştı. Adı 1993’te Lucky - S ve Kısmetim - 1 gemisinde ele geçirilen uyuşturucunun sahiplerinden olduğu iddialarıyla tekrar gündeme geldi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Havar, 1994’te tekrar yakalandı ve tutuklandı.

Hayatı film oldu

Hollanda’da tutuklu bulunduğu cezaevinden Sicilya mafyası tarafından kaçırılmasıyla tüm dünyaca tanınan Havar’ın yaşam öyküsü film ve dizilere de konu oldu.
Halil Havar’in hayatı Kurtlar Vadisi isimli diziye de konu oldu. Dizideki, Halo karakteri polis helikopteri ile cezaevinden kaçırıldı.

Haberin Devamı