Gazete Vatan Logo

Kurtlar Vadisi-Azeri bakanı deşifre!

Dizinin 213’üncü bölümünde suikasta kurban giden ‘Kemaleddin’ karakterinin, Azerbaycan’ın Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov olduğu iddia edildi

Kurtlar Vadisi-Pusu dizisinin 213’üncü bölümünde, ‘İhtiyarlar Heyeti’nin Bakü temsilcisini öldürdüğü öne sürülen Kemaleddin karakteri, Hakan Boyav’ın canlandırdığı ‘Kara’ adlı karakter tarafından öldürülmüştü.

Azeri basınında aylardır ‘Kemaleddin’ karakterinin kimden esinlenerek yaratıldığına dair çeşitli iddialar yer almıştı. Son olarak Musavat gazetesi, Bakan Haydarov’u temsil eden ‘Kemaleddin’ karakterinin öldürülmesinin ardında, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve oğlu Anar’ın parmağı olduğunu iddia etti. Haberde Memmedov ailesinin arasının bozuk olduğu Haydarov’a gözdağı için dizinin yapımcılarına yüklü miktarda para verdiği belirtildi.

Son dönemde iş hayatındaki hızlı yükselişleri ve Devlet Başkanı İlham Aliyev’e yakınlıklarıyla bilinen Memmedov’ların, Türk sanat dünyasındaki bağlantılarını kullanarak Şaşmaz’a ulaştığı iddia ediliyor. Bakan ve oğlunun, Kemaleddin karakterinin ‘Rus ajanı’ olarak gösterilmesini, ardından da suikasta kurban gitmesini istediği, dizi yapımcılarının da senaryoyu bu şekilde hazırladığı kaydediliyor. Dizi, Azerbaycan’da da geniş bir izleyici kitlesine sahip.

Haberin Devamı