Gazete Vatan Logo

Kurtarıcı!

Daha önce kaza yapan anne ve bebeğini hastaneye götürmesi ile gündeme gelen özel halk otobüsü şoförü Ömer Taşdemir, bu kez kalp pili duran kız çocuğunu kurtardı.

Kurtarıcı!

Sivas’ta Toptancılar-Galericiler Sitesi seferini yapan ve içerisinde yolcusu bulunan halk otobüsünün şoförü Ömer Taşdemir (37), AVM durağından yolcuları aldı. 4-5 durak gittikten sonra arka tarafta hareketlilik gören Taşdemir’i yolcular uyardı. Yolcular, otobüste bir çocuğun fenalaştığıni iletti. Ayakta yolculuk yapan çocuk hemen koltuğa oturtuldu. Taşdemir, diğer yolculardan izin alarak aradaki duraklarda durmayacağını ve direk hastaneye gideceğini söyledi. Taşdemir hızlı bir şekilde otobüsü kullanarak çocuğu ve ailesini Numune Hastanesi ek binasına götürdü. Küçük kız hemen tedavi altına alındı. Yaşadığı olayı anlatan Ömer Taşdemir “Kalp pili durmuş, aldık hastaneye götürdük. Orada doktor, ‘Biz gerekli müdahaleyi yapıp ambulansla başka bir hastaneye sevk edeceğiz’ dedi. 10 yaşında bir kız çocuğuydu. Allah’tan şifalar diliyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Kalbi pille çalışıyormuş inşallah şifasına kavuşur” dedi.

Bazen ambulans oluyoruz

Taşdemir şöyle devam etti: “Allah katında da rabbim görüyor. Beni kötülüklerden uzak tutsun da ben hep iyilik yapayım. Biz otobüs camiasına bazı kesimler hor gözle bakıyor. Bizim yaptığımız çok riskli bir iş. Tek maksadımız yolcunun parasını alıp gideceği yere götürmek değil. Bir nevi kendi ailemiz gibi, bazen ambulans görevi görüyoruz, kimi hastalanıyor, kiminin işi oluyor.”

Haberin Devamı

‘Bu 6-7 oldu’

Daha önce de otobüste benzer şeylerle karşılaştığını belirten Taşdemir, “Bu 6-7 oldu. Bundan birkaç ay önce otobüste para bulmuştum 17 bin 500 lira onu teslim etmiştim. Daha sonra kaza yapan anne ile bebeğini hastaneye yetiştirmiştim. Belediye Başkanımız Sami Aydın da, ‘Bazı insanlara kötülük bulaşır, bazı insanlara da iyilik bulaşır’ demişti. Allah tarafından mıdır nedir bilmiyorum böyle şeyler hep beni buluyor. Zaten yardım etmeyi çok seviyorum” dedi.