Gazete Vatan Logo

Kürtaj değil cinayet!

KKTC’de çoğu Türkiye’den giden 7 ila 7 buçuk aylık hamile kadınlara kürtaj yapan şebeke çökertildi. 4’ü doktor 8 sağlıkçı tutuklandı, hastane kapatıldı.

Kürtaj değil cinayet!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yasadışı kürtaj yapan bir şebeke çökertildi. Aralarında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun eşi Doktor Rasiha Serdaroğlu’nun da olduğu 4’ü doktor 8 kişi tutuklandı. Polis bir istihbarat üzerine, Girne’de faaliyet gösteren Ada hastanesine yaptığı baskında, 2 buçuk aylık yasal kürtaj süresini aşan çok sayıda kadının 3 yıldan beri kürtaj edildiği belirlendi. Soruşturmada, beşinin 7 ila 7 buçuk aylık olduğu belirlenen 9 fetüs bulundu. Kürtaj şebekesinin çoğu Türkiye’den hamileliği 7 ayı aşmış kadınları Kıbrıs’a getirerek hamilelik evresine bakılmaksızın bunlara Ada Hastanesi’nde yasadışı kürtaj uygulandığı belirlendi. Hastane Sağlık Bakanlığı’nın emriyle kapatıldı. Yapılan tahkikatta 7 ila 7 buçuk aylık olduğu tahmin edilen 5 çocuğun Girne dışında bir arazide gömülü kalıntıları bulundu.

Soruşturma derinleştikçe fetus sayısının artacağından endişe ediliyor. Operasyonda UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun eşi anestezist Dr. Rasiha Serdaroğlu (65), kadın doğum uzmanı Dr. Fahri Karagözlü, Ada Hastanesi’nin sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek (40) ile Dr. Verda Tunçbilek (41) ve hastane çalışanları Ayşegül İşbilir (30), hemşire Tamer Okburan (64), hemşire Cemaliye Ölmez , güvenlik görevlisi Azizi Dağgün tutuklandı. Soruşturmada şebekenin Türkiye bağlantıları araştırılıyor.

Haberin Devamı

Telefonlardan tespit edildi

Polis Çavuşu Namık Kemal Baz ilk olarak işlenen suçun örtülmesiyle ilgili olarak mahkemeye bilgi verdi. Polisin şu ana kadar Karakum Zeyko Yağ Fabrikası bölgesi ile Çatalköy Hz. Ömer Türbesi bölgesinde 1 bebek ve 4’ü de fetüs olmak üzere kalıntı bulduğunu belirten Baz, bunlara emare olarak el konulduğunu anlattı. Baz, zanlıların telefonlarında yapılan aramada ise zanlıların telefonlarında olayla ilgili bağlantılı kayıtlar tespit ederek emare olarak el konulduğunu ve her iki zanlının da dün verdiği açık ifadelerinde yaptıklarını söylediklerini aktardı.