Gazete Vatan Logo

Kürt sığınmacılara Hülya morali

Türkiye İş Kadınları Derneği, sanatçı Hülya Avşar ile birlikte Suruç’taki sığınmacıları ziyaret etti. Suriyeliler ile Kürtçe konuşan ve espriler yapan Avşar yoğun ilgi gördü.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üyeleri Kobani’deki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürtlerle buluştu. Suriyeli mültecilere yardım kampanyası kapsamında, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Demet Sabancı Çetindoğan, Hediye Güral Gür, Esra Öztürk, Kezban Hatemi ve sanatçı Hülya Avşar’dan oluşan heyet Suruç ilçesini ziyaret etti.

Geçici barınma merkezlerine giden heyetten Hülya Avşar, sığınmacılarla Kürtçe konuşarak, “Ben de Kürt’üm ama sizi anlamak için Kürtçe bilmeye gerek yok herkes sizin ne yaşadığınızı görüyor” dedi. Kampta bir süre dolaşan heyet üyelerine sığınmacılar yoğun ilgi gösterdi. İkram edilen mırra (acı kahve) içen Avşar, yaptığı Kürtçe esprilerle sığınmacıları güldürdü.

1 yıllık kampanya

Dernek Başkanı Bulut, Suriyeli Kürtlere destek vermek amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını anlatarak, “Bu kampanyanın sorumluğunu aynı zamanda derneğimizin üyesi olan sanatçı Hülya Avşar yapacak. 1 yıla yayılan bir kampanya olacak, amaç bu insanların daha da insanca yaşamaları için nasıl şartlar oluşturabiliriz o nedenle buradayız” dedi.

Haberin Devamı

Siyaset tunne!

Kamp ziyareti sırasında AK Parti ile DBP arasında çalışmaların kıyaslanması üzerine yaşanan kısa süreli tartışmanın arasına giren Hülya Avşar, “Burada insani yardım için bulunuyoruz. Bu yüzden burada siyaset yapmayın. Siyaset tunne (yok)” diyerek ortamı yumuşattı.