Gazete Vatan Logo

Kurt: PKK ilk kez çatışmaların durmasını istiyor

Kurt: PKK ilk kez çatışmaların durmasını istiyor

Eski AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurt, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın sunduğu Bidebunudinle programına katılarak Güneydoğu'da yeniden başlayan çatışmaları değerlendirdi. PKK ile mücadeledeki çatışmalı sürecin bu kez farklı işlediğini dile getiren Kurt, ilk kez PKK'nın çatışmaları durdurmak isteyen taraf olduğunu savundu.

Abdurrahman Kurt, AK Parti'nin eski Diyarbakır milletvekili. Çözüm Süreci'nde 'akil adamlar' arasında görev aldı. Kurt bölgeden izlenimlerini paylaşırken, öncelikle 'savaşta kazanan olmayacak' tespitini yaptı:

"Hepimizin bildiği bir gerçek üzerinden birbirimizin canını yakmaya devam ediyoruz. Ne PKK silahla bitirilebilir, ne de PKK silahla bir köyü bile ele geçirebilir. İşte bu gerçeğe rağmen insanların canı yakılıyor. Bu savaşın kazananı olmayacak. Bir taraf diğerini sıfırlasa bile olmayacak çünkü içerde bıraktığı yaralar, üzerimizde bıraktığı tahribat onarılması zor bir hale gelecek."

'YANI BAŞIMIZDA DÜNYA SAVAŞI VAR'

Abdurrahman Kurt, yaşanan çatışmaların Suriye ve Irak'taki karışıklıklardan, Ortadoğu'daki savaştan ayrı değerlendirilemeyeceği görüşünde. ‘Türkler ve Kürtler tek başlarına olsalar sorunu çözerler ama yanı başımızda dünya savaşı var' diyen Kurt'a göre, yine de umutsuz olmamak gerekiyor, çünkü halk çatışmadan yana değil:

Haberin Devamı

‘Kürtler kızgın. AK Parti'nin diline yönelik bir kızgınlıkları var ama son dönemde daha çok örgütün eylemlerine yönelik bir kızgınlıkları var. Çatışmalı süreci bitirmek isteyen de PKK. Bu belki de ilk kez oluyor. Ancak soruç alabilmek için örgütün 90'lardan çıkması gerekir; 'Biz Türkiye'deki silahlı çatışmayı bırakıyoruz, sınır ötesine çekiliyoruz' deseler, onlara sıkılacak kurşunun önünde ben dururum."

'HDP OYUN DIŞI BIRAKILMAMALI'

Hükümetin 'HDP eşittir PKK' stratejisini de eleştiren Abdurrahman Kurt, HDP'den gelen barış mesajlarının sahiplenilmesi gerektiğini söyledi:

‘HDP'nin devre dışı bırakılması doğru değil. Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları ne maksatla olursa olsun, eğer doğruyu ifade ettiyse sahiplenilmelidir."

Kaynak: Sputnik

Haberin Devamı