Gazete Vatan Logo

Kürt kaynaklardan bomba gerçek!

Türkiye Avrupa'ya karşı YPG/PYD terör örgütü olduğunu kanıtlama savaşı veriyor. Her defasında Ankara DAEŞ terör örgütüne karşı başka bir terör örgütüyle işbirliği yapmayın mesajı veriyor. Son gelen haberlerde YPG'nin gerçek yüzü ortaya çıkarılıyor. İşte Kürt kaynaklardan gelen o haber...

Kürt kaynaklardan bomba gerçek!

ABD, terör örgütü PKK ile YPG'nin ayrı yapılar olduğunu söyleyedursun, yayınlanan bir istatistik bunun tam aksini kanıtlar nitelikte. İngilizce ve Arapça yayın yapan Zaman Al Wasl, Kürt kaynaklara dayandırdığı haberinde Suriye'de ölen YPG'lilerin %36'sının Türkiye vatandaşı PKK'lılar olduğunu ortaya çıkardı.

YPG'nin son birkaç günde 12 kayıp verdiğini aktaran Zaman Al Wasl, terör örgütünün Nisan ayında girdiği çatışmalarda ise toplam 55 kayıp verdiğini açıkladı.

Kürt kaynaklara dayandırılan haberde Nisan ayında ölen 55 YPG'linin 20'sinin yani yaklaşık %36'sının Türkiye vatandaşı olduğu belirtiliyor. Bu istatistik terör örgütü YPG'ye silah veren ve Türkiye'nin itirazlarına karşılık YPG'nin PKK'dan farklı olduğunu iddia eden ABD'yi yalanlar nitelikte. (Star)