Gazete Vatan Logo

Kürt çiftçiyi dövenler bakın kim çıktı

Kürt çiftçiyi dövenler bakın kim çıktı

Marmaris'te İbrahim Çay adlı vatandaşın, geleneksel Kürt giysileriyle çektirdiği fotoğrafı Facebook'ta paylaşması üzerine evinden alınıp ilçe merkezinde dövülerek, zorla Atatürk büstü öptürülmesine ilişkin soruşturmada bugüne kadar 5 şüphelinin ifadesi alındı. Şüphelilerin tümü Çay'ın komşusu ve tanıdığı çıktı. Şüphelilerden biri Çay'la sera kurduklarını ve bir hafta birlikte çalıştıklarını, ikisi de Çay'ın kendi marketlerinden alışveriş yaptığını anlattı.

"BÜSTTEN İNDİRMEYE ÇALIŞTIM"

Bir fotoğrafta, Çay'ın büstte olduğu sırada yanında görülen saldırgan, "Şahıs o anda Atatürk büstünün üzerinde oturmaktaydı. Oraya nasıl çıktığını, neden çıktığını, kimin çıkardığını görmedim. Sadece jandarmaya yardımcı olmak için şahsı büstten indirmeye çalıştım" dedi. Bu arada, hiçbir şüpheli veya tanık, Çay'ı dövenlerin kimler olduğunu bilmediğini söyledi.

ATATÜRK BÜSTÜNÜ ÖPTÜRMÜŞLERDİ

Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde 8 Eylül 2015'te çıkan çatışmada, Marmaris'in Kumluova Mahallesi'nde ikamet eden Adnan Ergen şehit düşmüştü. Ergen'in ölümünden bir gün sonra, şehidin mahalledeki evine kadar bir yürüyüş düzenlenmişti. Yürüyüş sırasında evinden zorla alınan İbrahim Çay adlı vatandaş, meydana götürülerek dövülmüş ve burada zorla kendisine Atatürk büstü öptürülmüştü.

Haberin Devamı

"SALDIRI DUYUMU ALDIK"

Çay, soruşturma kapsamında alınan ifadesinde, saldırının yaşandığı gün Jandarma'dan "Durmuş Başçavuş" adlı kişinin kendisini arayıp, "Evin etrafında saldıran kişi var mı" diye sorduğunu, ardından, "Saldırı duyumu aldık. Dikkatli ol. Devriyeyle sana geliyoruz" dediğini anlattı. Çay, bu sırada eşi ve çocuklarıyla evde oturduğunu kaydetti.

"GÖRÜNCE SERALARA DOĞRU KAÇTIM AMA..."

Bu telefondan 15 dakika sonra bir araç ve iki motosikletlinin evlerinin önünde durduğunu anlatan Çay, "Araç, Kumluova'dan Caner'indi. Caner'in ağabeyi de gelmişti. Komşuları Selahattin ve Sebahattin de vardı. Görünce seralara doğru kaçtım. Beni yakaladılar. Arabaya bindirip Kumluova'ya götürdüler. Burada çok sayıda kalabalık vardı. Yaklaşık 5-10 dakika beni darp ettiler" dedi. (Kaynak: Radikal)

Haberin Devamı