Gazete Vatan Logo

Kurşun geçirmez yeleklerle geldiler!

Önceki gün MİT-CIA ve Yunan polisinin iş birliğiyle yakalanan DHKP-C’liler, dün Atina’daki adliye binasına beyaz kurşun geçirmez yeleklerle getirildi

Kurşun geçirmez yeleklerle geldiler!

Yunanistan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine günler kala gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan DHKP-C’li teröristler, dün hakim karşısına çıkarıldı. Başkent Atina’daki adliye binasına getirilen biri kadın dokuz terörist, sloganlar atarak binaya girdi. Atina’nın Kallithea ve Neos Kosmos semtlerindeki üç eve baskın düzenleyen Yunan polisi, bomba yapımında kullanılan malzemeler, fünyeye bağlı kablolar ve CZ marka tabanca ele geçirmişti. Operasyonun ardından Yunan adli tıp ekipleri evlerde inceleme yapmıştı.

Erdoğan’ın ziyareti...

Resmi açıklamada, gözaltındaki teröristlerden biri hakkında 2013 yılında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Sakız Adası açıklarında mühimmat dolu bir botun Türkiye’ye geçirilmeye çalışılmasına ilişkin yakalama kararı bulunduğu belirtilmişti. DHKP-C, Türkiye’nin yanı sıra ABD ve AB tarafından da terör örgütü olarak kabul ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7-8 Aralık’ta Yunanistan’a resmi ziyarette bulunacak. Yunan basını, teröristlerin Erdoğan’ın ziyareti sırasında bombalı araçla saldırı yapma hazırlığında olduğunu yazdı. Ancak Yunan polisi, zanlıların Erdoğan’a yapılacak bir saldırıyla ilişkilendirilmediğini söyledi.

Haberin Devamı