Gazete Vatan Logo

Kurslara ‘dershaneye’ dönmeyin uyarısı

Çeşitli kurslar adı altında yabancı dil, açık öğretim, KPSS hazırlık, bilgisayar kursu gibi isimler ile kişisel gelişim, meslek edindirme ve yetenek kursu açılabiliyor.

Kurslara ‘dershaneye’  dönmeyin uyarısı

Programları MEB tarafından onaylanan çeşitli kurslar adı altında yabancı dil, açık öğretim, KPSS hazırlık, bilgisayar kursu gibi isimler ile kişisel gelişim, meslek edindirme ve yetenek kursu açılabiliyor.

Son dönemde, bu kursların ilköğretim veya ortaöğretim müfredatının içeriği ile benzerlik gösteren programlar uygulamaya çalışanlar tespit edildi.

‘Cezalandırırız’

Bakanlık, illere, bu kurumlara yönelik kendi programları çerçevesinde hareket etmeleri ve amacı dışında program uygulamamaları konusunda uyarılar içeren bir yazı gönderdi. Yazıda, çeşitli kursların kişilerin sosyal, sanatsal, sportif, kültürel ve mesleki alanlarda bilgi, beceri, dil, yetenek ve deneyimlerini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren kurumlar olduğu ifade edildi.

Yazıda amacı dışında faaliyet gösteren kurumların ilgili mevzuat hükümlerinde yer alan cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacakları hatırlatıldı.

MEB, “matematiksel yetkinlik”, “fen ve teknolojideki temel yeterlilikler”, “sosyal ve beşeri yetkinlikler”, “ana dilde iletişim”, “öğrenmeyi öğrenme” gibi ilköğretim veya ortaöğretim müfredatının içeriği ile benzerlik gösteren programların çeşitli kurslarda uygulanamayacağı uyarısını da yaptı.

Haberin Devamı