Gazete Vatan Logo

Kurmaylarıyla görüştü!

PKK'nın çekilme sürecine dönük tedbirler

Başbakan Erdoğan kurmaylarıyla yaptığı sürpriz toplantıda çekilme tedbirlerini ele aldı.

Başbakan Erdoğan dün Subayevleri’ndeki evinden AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. Başbakan bir süre burada çalıştıktan sonra yakın kurmayları ve ilgili bakanlarla sürpriz bir toplantı yaptı.

Toplantıya katılan isimlerden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde, toplantıya ilişkin soru üzerine, “Sayın Başbakanımız davet ettiler. Gündemi bilmiyorum” dedi.

Çekilme tedbirleri

Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıya 3 başbakan yardımcısı; Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik katıldı. Çözüm sürecinin ele alındığı belirtilen toplantıda 8 Mayıs olarak açıklanan PKK’nın çekilme sürecine dönük tedbirlerin masaya yatırıldığı öğrenildi. Toplantıda 1 ayı geride bırakan Akil İnsanlar Heyeti’nin çalışmalarının da ele alındığı ifade edildi. Kuzey Irak’tan dönen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de toplantıda yaptığı görüşmeler hakkında bilgi aktardığı bildirildi. İçişleri Bakanı Güler de toplantıda 1 Mayıs olaylarıyla ilgili Erdoğan’a bilgi sundu.

‘Lastikçi esnafı önemli’

Başbakan Erdoğan, evinden AK Parti Genel Merkezi’ne giderken esnaf ziyareti yaptı. Esnafın çay ikram ettiği Erdoğan, sohbet esnasında lastikçilerin önemli olduğuna işaret ederek, “24 saat açıksınız. Bir aksilik olursa yolda kalırız. Lastikçi esnafı bu yüzden önemli” dedi. Esnafın sorunlarını da dinleyen Erdoğan, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan buradan ayrılırken çevrede toplanan işçilerin sevgi gösterilerinde bulundu.

Haberin Devamı