Gazete Vatan Logo

Kurduğu siteyle milyarder oldu!

İnternet ödeme sistemi Stripe’ı kuran 27 yaşındaki İrlandalı John Collison, 9. 2 milyar dolarla “servetini kendi yaratan dünyanın en genç milyarderi” oldu

Kurduğu siteyle milyarder oldu!

27 yaşındaki İrlandalı girişimci John Collison, 2011'de kurduğu internet ödeme sistemi Stripe ile dünyanın, servetini kendi yaratan en genç milyarderi oldu. Dünya genelinde 100 binden fazla müşterisi olan şirketin 2016 itibarıyla değeri 9 milyar 200 milyon dolar.

Forbes dergisine göre, Collison ve şirketi birlikte kurduğu 29 yaşındaki ağabeyi, mobil mesaj uygulaması Snapchat'in sahiplerinden Patrick Collison'ın kişisel servetleri 1 milyar 300 milyon dolar. En genç milyarderler sıralamasında Collison'ı, Snapchat'in diğer ana ortağı 27 yaşındaki Evan Spiegel ve Patrick Collison takip ediyor.

İrlanda'da 4 bin nüfuslu bir kasabada büyüyen Collison kardeşler üniversiteyi ABD'de okumayı hedeflemiş. Patrick Collison 2007'de dünyanın en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) metamatik bölümüne kabul edilmiş. İki yıl sonra John Collison da Harvard'a girmiş. İki kardeş, küçük şirketlerin eBay'de daha kolay ticaret yapabilmelerini sağlayan Auctomatic adlı yazılımlarını 2008'de 5 milyon dolara sattı. Sonra ikisi de üniversite eğitimlerini yarıda bıraktı.

Haberin Devamı

Birçok rakibi olmasına rağmen Stripe kısa süre içinde büyüdü ve Tesla'nın sahibi Elon Musk ve PayPal'ın kurucusu Peter Thiel'dan destek ve para aldı. Stripe'ın bugün dünya genelinde 750 çalışanı var.