Gazete Vatan Logo

Kurbanlık fiyat listesi açıklandı! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatilinin süresi yapılan son açıklamaların ardından netleşti. Oldukça merak edilen Kurban Bayramı tatilinin dışında 2016 kurbanlık fiyatları da merak konusu oldu. 2016 kurbanlık fiyat listesinin açıklanması merakları giderdi. Peki 2016 Kurban Bayramında kurbanlık fiyatları kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

Kurbanlık fiyat listesi açıklandı! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurbanlık fiyat listesi açıklandı. Kurban Bayramının en değerli ritüeli olan kurbanlıklar bu yıl kaç lira aralığında olacak? Kurban Bayramı tatilinin süresi kaç gün olacak? Kurban Bayramına dair tüm ayrıntılar ve kurbanlık fiyat listesi haberimizde yer alıyor...

Kurban Bayramının başlamasına az bir süre kalmasıyla beraber kurbanlık fiyatları gündemi meşgul etmeye başladı. Peki 2016 Kurban Bayramında kurbanlık fiyatları kaç lira aralığında olacak. Büyükbaş ve küçükbaş için belirlenen kurbanlık fiyat listesi açıklandı. İşte Kurban Bayramı ile beraber kurbanlık fiyatlarının tüm detayları haberimizde yer alıyor...

Kurban Bayramının en fazla merak edilen soruları arasından yer alan kurbanlık fiyatları 2016 listesi açıklandı. Peki listeye göre 2016 Kurban Bayramı kurbanlık fiyatları kaç lira oldu? İşte Kurban Bayramı ve kurbanlık fiyatlarının tüm detayları haberimizde. 2016 kurbanlık fiyat listesi açıklandı. Peki kurbanlık fiyatları bu yıl kaç lira oldu? Bir diğer merak edilen konu ise Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihi oldu. Kurban Bayramı tatili 9 güne uzadı. İşte Kurban Bayramı tarihi ve kurbanlık fiyatları haberimizde yer alıyor...

Haberin Devamı

2016 KURBAN BAYRAMI KURBANLIK FİYATLARI

Bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları araştırmaları başladı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde oldukça rağbet gören kurbanlık hayvanlar bu sene de vatancaşın cebini yakacak gibi.

Bu sene beklenen canlı hayvan kilogram fiyatı 10 TL ila 15 TL arasında değişecek. Ülkemizde yeterli sayıda hayvan bulunmadığı için geçtiğimiz yıllarda da sıklıkla gördüğümüz canlı hayvan ithali (Angus) bu sene de olacağa benziyor. Zira hayvan besicileri ve üreticiler, yem fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınıyor. Bu durum da kurbanlık hayvan fiyatlarına yansıyacak gibi gözüküyor. Öyle ki, Türkiye' nin pek çok yerinde, orta gelirli bir vatandaşın en azından bir koyun kesebilmesi için en az 600 ila 700 lirayı cebinden çıkarmayı göze alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra önde gelen alışveriş sitelerinde 400 ila 500 lira arasında kurbanlık (akika veya adak kurbanı) küçükbaş hayvan fiyatları göze çarpıyor.

2016 yılı için öngörülen kurbanlık hayvan fiyatları ise şu şekilde:

Büyükbaş kurbanlıklar (dana, boğa, inek, sığır) 5.000 TL - 10.000 TL arası

Küçükbaş kurbanlıklar (kuzu, koyuni koç, keçi) 700 TL - 1200 TL arası

Canlı hayvan kilogram fiyatı: 10 TL - 15 TL arası

KURBAN BAYRAMINA DAİR BİLGİLER

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Haberin Devamı

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Sorunun yanıtını Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada verdi.

Konuşmasında Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını hatırlatan Yıldırım, Kurban Bayramı'nın da uzatılacağını söyledi.

Kurban Bayramı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül Cuma gününün de tatil ilan edilmesi gerekiyordu.