Gazete Vatan Logo

Kurbanlarına bu bıçakla saldırmışlar!

Londra’da dehşet saçan DEAŞ’lı teröristlerin, bileklerine sardıkları 30 santimetrelik pembe seramik bıçaklarla kurbanlarını öldürdüğü ortaya çıktı

Kurbanlarına bu bıçakla saldırmışlar!

İngiltere’nin başkenti Londra’da 3 Haziran akşamı 8 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin yaralandığı saldırılarla ilgili yeni detaylar paylaşıldı. İngiliz polisi, yürüttüğü soruşturma kapsamında saldırganlar ve eylemleri hakkında yeni bilgileri açıkladı. Buna göre, olayın meydana geldiği 3 Haziran Cumartesi sabahı saldırganlar eylemi gerçekleştirmek üzere 7.5 tonluk kamyon kiralamaya çalıştı. Ancak paraları yetmediği için aracı kiralayamadı.

‘U dönüşü yapıp ezdi’

Bunun üzerine saldırganlar daha küçük bir alternatife yönelerek, minibüs kiraladı. Pakistan asıllı 27 yaşındaki Khuram Shazad Butt minibüsü sürdü, diğer failleri Fas asıllı İtalyan vatandaşı 22 yaşındaki Youssef Zaghba ile Fas veya Libya asıllı 30 yaşındaki Rachid Redouane de arkada oturdu. Minibüsün saldırıdan yaklaşık 8 dakika önce aynı güzergahtan geçtiğini aktaran polis, saldırganların U dönüşü yaparak eylemlerini gerçekleştirdiğini açıkladı. Polis ayrıca saldırganların eylemleri kapsamında bileklerine 30 santimetre uzunluğunda pembe seramik bıçaklar bağladığını kaydetti.

Haberin Devamı

282

Soruşturma kapsamında son bir haftada 19 ülkeden 282 görgü tanığıyla görüşen İngiliz polisi, daha fazla görgü tanığından bilgi almak üzere bu kişilerin yetkililerle iletişime geçmesi için kamuya çağrıda bulundu.