Gazete Vatan Logo

Kurbanın makinesiyle mutluluk pozları

İtalyan Barış Gelini'nin tecavüzcüsünün Pippa'dan çaldığı fotoğraf makinesini bir düğünde kullandığı belirlendi!

İtalyan Barış Gelini Pippa Bacca’yı tecavüz ettikten sonra öldüren Murat Karataş’ın, kurbanından çaldığı fotoğraf makinesini olaydan birkaç gün sonra bir düğünde kullandığı ortaya çıktı.

Bugünlerde Euro 2008’deki başarısıyla uluslararası camiada büyük takdir toplayan Türkiye, geçen nisan ayında dünya gündemine kanları donduran bir cinayetle oturmuştu. “İnsanların içindeki iyiliği ve dünyadaki saklı da olsa barışı gözler önüne sermek” için Milano’dan Ortadoğu’ya doğru otostop yaparak yola çıkan Barış Gelini İtalyan Pippa Bacca, Gebze’de hunharca bir cinayete kurban gitti. 33 yaşındaki genç kadının cesedi, 31 Mart’ta ortadan kaybolduktan 11 gün sonra çalılıkların arasında bulundu. Olayla ilgili Murat Karataş göz altında alındı. İşsiz ve hırsızlıktan sabıkalı Karataş, Bacca’ya tecavüz ettiğini, boğarak öldürdüğünü ve yanındaki cep telefonu ile kamerayı da aldığını itiraf etti. Karataş’ın fotoğraf makinesini olaydan hemen sonra bir yakınının düğününde kullandığı ortaya çıktı. İtalyan gazetesi Corriere De la Sera, elde ettiği fotoğrafları yayınladı.

Görüntüleri silmek istemiş

Kameradaki video kayıtlarında Karataş, akrabalarıyla birlikte sokakta halay çekerken görülüyor. Sonra da arkadaşları ve kardeşiyle şakalaşıyor. Türkiye’de görülen cinayet davasında Bacca’nın savunmasını üstlenen avukat Mehmet Eke, İtalyan gazeteye “Karataş kamerayı aldıktan sonra Pippa’nın çektiği fotoğrafları ve görüntüleri silmek istemiş. Kamera bize ulaştığında, uzmanlarla silinen görüntüleri tekrar elde ettik” diye konuştu. 4 Nisan ile 9 Nisan tarihli onlarca fotoğraf ve video kaydı, İtalya’daki aileye teslim edildi. Karataş 11 Nisan’da yakalanmış ve Bacca’nın cesedinin yerini göstermişti. Adamın ayrıca, genç kadının cep telefonunu da kullandığı tespit edilmişti. Gazeteye konuşan Pippa’nın ablası Antoinette , “Bize katilin ailesi tarafından reddedildiği söylendi. Ama görüntülerde onlarla birlikte dans ediyor. Şakalaşıyor. Katilin tek başına hareket etmediğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı