Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı'nın önemi nedir?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 10 gün sürecek. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda bayramın 10 güne çıkarılması kararı alındı. Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı'nın önemi nedir?

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı'nın önemi nedir?

Kurban Bayramı, İslam dünyası için önemli bir yere sahiptir. Her yıl Müslümanlar tarafından sevinçle karşılanan Kurban Bayramı bu yıl 1 Eylül'de başlayacak. Kurban Bayramı için tanınan 10 günlük tatil ise 26 Ağustos itibariyle başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü de sona erecek. Emekliler maaşlarını bayram öncesinde alabilecekler. Köprü ve otoyollar da bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ

Kurban, toplumsal ve ferdi açıdan faydası olan mali bir ibadettir. Kurban kesecek olan kişilerin bazı şartları da yerine getirmesi gereklidir. Bu şartlar şunlardır;

1- Müslüman olmak

2- Akıllı ve buluğa ermiş olmak

3- Mali gücü yeterli düzeyde olmak

4- Yolcu durumunda olmamak

Bu şartları taşımayan kişiler tarafından kurban kesilemez.

Kurban kesen kişiler, Allah'ın emirlerine boyun eğerek kulluk bilincini canlı olarak ortaya koymuş olur.

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban bayramında kesilecek olan hayvanın, bayramın ilk üç günü içerisinde kesilmesi uygundur. Kurban olarak keçi, koyun, sığır veya deve kesilebilir. Sığır ya da deve kesilecekse 7 Müslüman ortak olarak alabilir ve kesebilir. Kurbanın kesilmeden diri olarak fakirlere veya hayır cemiyetlerine verilmesi kurban sayılmaz. Kesilecek olan kurbanda gözlerinden birisi görmüyorsa, topalsa ve yürüyemiyorsa, dişlerinin yarısı yoksa, ön veya arka ayağının birisi kesilmişse, hayvan çok zayıfsa kurban olmaz.

Haberin Devamı

Kurban edilecek hayvan kesildikten sonra etinin üçte biri eve, üçte biri komşulara diğer kalan kısmının ise fakirlere verilmesi gerekir. Kurban etinin tamamının fakirlere verilmesi, hepsinin eve bırakılması da uygundur.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALIDIR?

Kurban eti büyük parçalara bölünerek buzdolabında +4 derecede bir gün bekletilmeli ve tüketilmelidir. Kurban eti saklanacaksa birer yemeklik kıyma ya da kuşbaşı olarak derin dondurucu içerisinde bekletilebilir. Kurban kesildikten sonra dindirilmesi önemlidir. Eğer et dinlendirilmezse lezzetsiz ve sert olur.

KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili alınan Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarıldı. Buna göre 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan tatil, 4 Eylül Pazartesi sona erecek. Kurban Bayramı tatil takvimi;

26 Ağustos 2017 Cumartesi

27 Ağustos 2017 Pazar

28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi

29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi

30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı

31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü