Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Başbakan Yıldırımda 9 gün açıklaması

Kurban Bayramı tatilinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki Kurban Bayramı hangi tarihte başlıyor? Kurban Bayramı ile ilgili bir diğer merak edilen konu ise tatilin kaç gün olacağı? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Başbakan Yıldırımda 9 gün açıklaması

Kurban Bayramı tatiline ilişkin son açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Başbakan Yıldırım merakla beklenen Kurban Bayramı tatilini 9 gün olup olmayacağı konusuna açıklık getirdi? Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? İşte tüm ayrıntılarıyla Kurban Bayramı tatilinin detayları...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Sorunun yanıtını Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada verdi.

Konuşmasında Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını hatırlatan Yıldırım, Kurban Bayramı'nın da uzatılacağını söyledi.

Kurban Bayramı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül Cuma gününün de tatil ilan edilmesi gerekiyordu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI

Yıldırım, "Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatıldı. Benzer bir şey Kurban Bayramı'nda da inşallah olacak. Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleştirilecek" diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI'NA DAİR BİLGİLER

Haberin Devamı

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.