Gazete Vatan Logo

Kurban bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı tatilinin süresi yapılan son açıklamaların ardından belli oldu. Peki vatandaşların heyecanla bekledikleri Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı'na ilişkin tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

Kurban bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı'nın ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Kurban Bayramı ile ilgili merak edilen bir diğer soru ise Bayram tatilinin kaç gün olacağı konusu. Son yapılan açıklamaların ardından Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı netleşti. Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihi ve tatil süresi haberimizde yer alıyor. İşte Kurban Bayramına dair tüm ayrıntılar...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül Pazar Kurban Bayramı Arefesi ile birlikte yarım olmak üzere toplamda 4.5 gün tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı

"Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili iç turizmde hareketlenmeye neden oldu" diyen Nabi Avcı, "Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Numan Kurtulmuş da, bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili konuşurken "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın" demişti.

Bu açıklamayla birlikte 16 Eylül Cuma gününün de tatil olacağı bu sayede Kurban Bayramı tatilinin 10 Eylül Cumartesi gününden 19 Eylül Pazartesi gününe kadar süreceği şeklinde yorumlanmıştı.

KURBAN BAYRAMINA DAİR TEMEL BİLGİLER

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.
Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.
Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

Haberin Devamı