Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kesin tatil tarihleri belli oldu…

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak ediliyordu. Herkes tarafından bayram tatilinin uzatılması ve 10 güne çıkarılması isteniyordu. Kurban Bayramı tatili ile ilgili kesin kararın Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilmesi bekleniyordu ve Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantı ile tatil süresi netlik kazandı. Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kesin tatil tarihleri belli oldu…

Kurban Bayramı tatili 1 Eylül Cuma günü başlıyor. Vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı tatili için 28-29 Ağustos tarihlerinin tatil edilmesi isteniyordu. Bakanlar Kurulu toplantısı sonucunda kesin karar açıklandı. Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından tatilin 10 güne çıkarılması kararının alındığı ifade edildi. Bayram ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ emekli maaşlarının da bayram öncesinde ödeneceğini belirtti.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı arefesi

1 Eylül 2017 Cuma – Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı 4. Günü

Kurban Bayramı 4 gün sürüyor ancak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı 28-29 Ağustos tarihlerinin de tatil edilmesiyle tatil süresi 10 güne çıkarıldı. Buna göre 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak. 5 Eylül Salı günü iş başı yapılacak.

Haberin Devamı

TATİL 10 GÜN OLACAK

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Kurban Bayramı tatili 10 güne uzatıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Bekir Bozdağ şu açıklamalarda bulundu;

‘’Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir.’’

Kurban Bayramı ile ilgili bir başka açıklamada köprü ve otoyollar için yapıldı. Bozdağ; ‘’Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, 30 Ağustos – 5 Eylül saat 07.00’a kadar ücretsiz olacak.’’ şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİNDE ÖDENECEK

Kurban Bayramı ile ilgili yapılan açıklamada emekli maaşlarına da değinildi. Emekli maaşları ile yapılan açıklamada; ‘’Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.’’ ifadelerine yer verildi.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban Bayramı için kurban kesecek olan kişilerin bazı koşulları yerine getirmesi gereklidir. Kurban kesecek kişiler tarafından yerine getirilmesi gereken koşullar şunlardır;

Haberin Devamı

1 – Müslüman olmak

2 – Akıllı olmak ve buluğ çağına ermiş olmak

3 – Yolcu durumunda olmamak

4 – Mali gücü yeterli seviyede olmak

Belirtilen bu şartları yerine getirmeyen kişiler tarafından kurban kesimi yapılamaz.