Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram tatili uzatıldı…

Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı uzatılmayacak mı diye merak ediliyordu. Vatandaşlar tarafından ve özellikle de turizm sektörü tarafından Kurban Bayramı tatilinin uzatılması yönünde bir talep vardı. Kurban Bayramı tatili ile ilgili kesin karar verildi ve bayram tatili Bakanlar Kurulu kararı ile uzatıldı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram tatili uzatıldı…

Kurban Bayramı tatili uzatıldı. Tatil ile ilgili açıklamayı hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı. Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrasında tatilin 10 güne çıkarılması kararının alındığını açıkladı. Bunun dışında bayram nedeniyle köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı bilgisini de paylaştı. Emekliler tarafından maaşlar da Kurban Bayramı’ndan dolayı bayram öncesinde alınabilecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

10 GÜNLÜK TATİL TAKVİMİ

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre tatil 10 güne çıkarıldı. Buna göre 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri tatil edildi. Bayram arefesi olan 31 Ağustos Perşembe günü de birleştirilerek toplam tatil süresi 10 gün olarak belirlendi. Tatil 26 Ağustos’ta başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Yapılan açıklamaya göre Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar da 30 Ağustos ve 5 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olarak hizmet verecek.

26 Ağustos 2017 Cumartesi – Hafta sonu tatili

27 Ağustos 2017 Pazar – Hafta sonu tatili

Haberin Devamı

28 Ağustos 2017 Pazartesi günü (Birleştirildi)

29 Ağustos 2017 Salı günü (Birleştirildi)

30 Ağustos 2017 Çarşamba – Zafer Bayramı / Resmi tatil

31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı arefesi (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma – Kurban Bayramı birinci günü

2 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı ikinci günü

3 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı üçüncü günü

4 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı dördüncü günü

MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Emeklilerin maaşları bayram öncesinde ödenecek. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.’’

Haberin Devamı

KURBAN KESECEK OLAN KİŞİLERDE ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Kurban kesecek olanların bazı koşulları taşıması gereklidir. Bu şartları taşımayanlar kurban kesemezler. Yerine getirilmesi gereken koşulları ise şunlardır; kurban kesecek kişi Müslüman olmalıdır. Akıllı olmalı ve buluğ çağına ermiş olmalıdır. Yolcu durumunda olmamalıdır ve mali gücü yeterli bir düzeyde olmalıdır.

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Kurban, sözlük anlamı olarak ‘’yaklaşmak ve Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey’’ anlamına gelir. Dini terim olarak ‘’ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak ya da bu şekilde boğazlanan hayvan’’ demektir.

Kurban fert olarak ya da toplumsal olarak pek çok açıdan fayda sağlamakta olan mali bir ibadet konumundadır. Kurban kesen kişi tarafından Allah’ın emirlerine boyun eğilmiş ve kulluk bilincinin korunduğu canlı şekilde ortaya konmuş olur. Müminler tarafından her kurban kesim işleminde Hz. İbrahim ve oğlu İsmail’in Cenab-ı Hakk’ın buyruğuna itaat noktasında verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelenir. Kurban kesen kişiler kendilerinin de benzer itaate hazır olduklarını simgesel bir davranış ile göstermiş olurlar. Kurban ile toplumda yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma ruhu canlı tutulmuş olur. Özellikle de et satın alma imkanı bulunmayan ya da sınırlı olan yoksul kimselerin bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin şekilde görebiliriz.

Haberin Devamı

Zengin olan kişilere mallarını Allah rızası için, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir. Onları cimrilik hastalığından ve dünya malına olan tutkunluktan kurtarır. Fakir olan insanların da varlıklı kullar vasıtası ile Allah’a şükür etmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı noktasında düşmanlık ve karamsarlıktan kendisini kurtarmasına vesile olur. Kendisini toplumun bir üyesi olarak hissetmesine aracı olur.