Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatiline kısa bir süre kaldı. Vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı’nın uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Genel olarak vatandaşlar tarafından Kurban Bayramı tatili için 28-29 Ağustos tarihlerinin de tatil edilmesi ve tatilin 10 güne çıkarılması isteniyor. Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram tatili uzatılacak mı?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı’nın birinci günü bu yıl 1 Eylül Cuma gününe denk geliyor. 28-29 Ağustos tarihleri ile bayram tatilinin birleştirilmesi ve tatilin 10 güne çıkarılması isteniyor. Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının özellikle de turizm açısından faydalı olması bekleniyor. Bayram tatilinin uzatılması ile birlikte 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi bitecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı arefesi

1 Eylül 2017 Cuma – Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı 4. Günü

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı ve uzatılıp uzatılmayacağı bugün gerçekleştirilecek olan bakanlar kurulu sonucunda kesinlik kazanacak. Kurban Bayramı ile ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; ‘’Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız’’ açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili hakkında bir başka açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan geldi. Bakan Eroğlu; ‘’Anadolu’nun her yerinde akraba ziyareti, mezar ziyareti, kurban kesme gibi şeyler var. Bir de neticede insanlar tatil yapamıyor. Bizim arkadaşlar cumartesi Pazar çalışıyorlar. Gece gündüz de çalışıyorlar. Çok çalışanlar için nefes alma imkanı’’ diyerek tatilin uzatılacağı sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kurban Bayramı tatili konusunda şu açıklamalarda bulundu; ‘’Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur. Antalya bugün itibariyle yüzde 80 doluluk oranını yakalamış durumda. Salı günü bakanlar kurulumuz var. Hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor. Salı günü bakanlar kurulumuz var, hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.’’

KURBAN BAYRAMI’NIN ÖNEMİ

Kurban Bayramı hem toplumsal açıdan hem de ferdi açıdan pek çok yarar sağlayan mali ibadettir. Kurban kesen kişiler tarafından Allah’ın emirlerine boyun eğilerek, kulluk bilincinin korunduğu ortaya konur. Kurban kesilmesi sonucunda toplumda dayanışma ve yardımlaşma artar, kardeşlik ruhu canlı kalır. Hicri takvime göre Kurban Bayramı’nın birinci günü Zilhicce ayının onuncu gününe denk gelir. Miladi takvim güneş temelli, hicri takvim ise ay temelli olduğu için Kurban Bayramı her yıl 11-12 gün daha geriye gelir.

Haberin Devamı