Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. İslam dünyası için ayrı bir yere sahip olan Kurban Bayramı heyecan ile bekleniyor. Vatandaşlar tarafından tatilin uzatılıp uzatılmayacağı konusu da sorgulananlar arasında yer alıyor. Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Tatil 10 güne çıkarılacak mı?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte bayram tatilinin de uzatılıp uzatılmayacağı soruluyor. Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma günü başlayacak. 4 Eylül Pazartesi günü de sona erecek. Bayram arefesi ile 30 Ağustos Zafer Bayramı tatillerinin birleştirilerek tatilin uzatılmasını isteniyor. Turizm sektörü tarafından da 28 Ağustos ve 29 Ağustos tarihlerinin de tatile ilave edilerek tatilin toplamda 10 gün yapılması isteniyor.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; ‘’Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız’’ şeklinde cevap verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kurban Bayramı tatili ile ilgili olarak;

‘’Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur. Antalya bugün itibariyle yüzde 80 doluluk oranını yakalamış durumda. Salı günü bakanlar kurulumuz var. Hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor. Salı günü bakanlar kurulumuz var, hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.’’ diyerek tatilin 10 güne çıkarılabileceğinin sinyalini verdi. Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı Salı günü gerçekleştirilecek olan bakanlar kurulu toplantısından sonra tam olarak netlik kazanmış olacak.

Haberin Devamı

2017 KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

Kurban Bayramı arefe günü – 31 Ağustos 2017 Perşembe

Kurban Bayramı 1. günü – 1 Eylül 2017 Cuma

Kurban Bayramı 2. günü – 2 Eylül 2017 Cumartesi

Kurban Bayramı 3. günü – 3 Eylül 2017 Pazar

Kurban Bayramı 4. günü – 4 Eylül 2017 Pazartesi

KURBAN BAYRAMI’NIN ÖNEMİ

İslam dünyası tarafından Kurban Bayramı her sene büyük heyecan ile kutlanır. Kurban Bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayı onuncu günü itibariyle kutlanmaya başlanır. Hac ibadeti de yine Kurban Bayramı zamanında yerine getirilir. Zilhicce ayının onuncu günü, on birinci günü ve on ikinci günlerine Eyyam-ı nahr denir. Eyyam-ı nahr kesme günleri anlamına gelir. Bayramdan bir gün önce olan Zilhicce ayı dokuzuncu günü ise arefe olarak isimlendirilir. Miladi takvim güneş temelli, hicri takvim ise ay takvimidir. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün kadar geriye doğru gider ve daha erken başlar.

Haberin Devamı

Kurban, gerek fert olarak gerekse de toplumsal açıdan çeşitli faydalar taşıyan mali bir ibadettir. Kurban kesmek ile Allah’ın emrine boyun eğmiş, kulluk bilincinin korunduğunu ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesimi sırasında, Hz. İbrahim ve oğlu İsmail’in Cenab-ı Hakkın buyruğuna itaat konusunda verdikleri başarılı sınav hatırasını tazelerler. Kendilerinin de benzer itaate hazır olduklarını simgesel davranış ile göstermiş olurlar. Kurban toplumda yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutar.