Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurbanlık fiyatları ne kadar? Soruları gündemi oldukça meşgul ediyor. Müslüman vatandaşlar için büyük önem taşıyan 2018 Kurban Bayramı hakkında merak edilen tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2018 yılı kurbanlık fiyatları ne kadar? Soruları çok fazla araştırılmaya ve gündemi meşgul etmeye başladı. İşte konu hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kabine toplantısında, yaklaşan Kurban Bayramı'na ilişkin bir karar alındığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yapılan düzenleme çerçevesinde Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkartılmıştır. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yani arife günü olan pazartesi de tatile dahil edilmiş bulunuyor." dedi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma

2018 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, bu seneki büyükbaş ve küçükbaş fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 10’luk bir fiyat artışının beklendiğini ifade ederek, “Yem, mazot ve ilaç gibi girdiler dolar ile alınıyor. Son üç-dört ayda girdilerde yüzde 30’luk artış oldu ancak piyasanın talebi bu fiyatı karşılamıyor. Dolayısıyla geçen seneye göre yüzde 10 artış olacak” diye konuştu.
Yücesan, “Geçen sene büyükşehirlerde toplu kurban satışı yapılan yerlerde büyükbaşta canlı kilogram (sığır) 22 ila 23 lira civarındaydı. Bu sene 25 ila 26 lira olması bekleniyor. Geçen sene kilogramı 24 ila 25 lira olan küçükbaş için de 27 ila 28 lira civarı fiyat bekleniyor” dedi. Bayramın bu sene 9 günlük bir tatile denk geleceğini aktaran Yücesan, bu nedenle büyükşehirlerde kurban kesimlerinde çok büyük bir potansiyel beklemediklerini kaydetti. Yücesan, “Kurban Bayramı’nda 800 bin ila 1 milyon büyükbaş ve 2 buçuk milyon küçükbaş hayvan kesiliyor” dedi.

Haberin Devamı