Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? 2016 kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı yapılan son açıklamaların ardından netleşti. Kurban Bayramı'na adını veren kurbanlıklar 2016'da kaç lira oldu? İşte Kurban Bayramı tatilinin ayrıntıları ve 2016 yılının kurbanlık fiyatları haberimizde yer alıyor...

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? 2016 kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber sıkça soruların soruların dozu artmaya başlıyor. En fazla merak edilen soruların başında Kurban Bayramı tatilinin süresi geliyor. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı için merak edilen bir diğer konu ise 2016 yılının kurbanlık fiyatları oldu. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları ve Kurban Bayramı'da dair tüm bilgiler...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Sorunun yanıtını Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada verdi.

Konuşmasında Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını hatırlatan Yıldırım, Kurban Bayramı'nın da uzatılacağını söyledi.

Kurban Bayramı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül Cuma gününün de tatil ilan edilmesi gerekiyordu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI

Yıldırım, "Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatıldı. Benzer bir şey Kurban Bayramı'nda da inşallah olacak. Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleştirilecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

2016 KURBAN BAYRAMI KURBANLIK FİYATLARI
Bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları araştırmaları başladı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde oldukça rağbet gören kurbanlık hayvanlar bu sene de vatancaşın cebini yakacak gibi.
Bu sene beklenen canlı hayvan kilogram fiyatı 10 TL ila 15 TL arasında değişecek. Ülkemizde yeterli sayıda hayvan bulunmadığı için geçtiğimiz yıllarda da sıklıkla gördüğümüz canlı hayvan ithali (Angus) bu sene de olacağa benziyor. Zira hayvan besicileri ve üreticiler, yem fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınıyor. Bu durum da kurbanlık hayvan fiyatlarına yansıyacak gibi gözüküyor. Öyle ki, Türkiye' nin pek çok yerinde, orta gelirli bir vatandaşın en azından bir koyun kesebilmesi için en az 600 ila 700 lirayı cebinden çıkarmayı göze alması gerekiyor.
Bunun yanı sıra Sahibinden.com gibi önde gelen alışveriş sitelerinde 400 ila 500 lira arasında kurbanlık (akika veya adak kurbanı) küçükbaş hayvan fiyatları göze çarpıyor.
2016 yılı için öngörülen kurbanlık hayvan fiyatları ise şu şekilde:
Büyükbaş kurbanlıklar (dana, boğa, inek, sığır) 5.000 TL - 10.000 TL arası
Küçükbaş kurbanlıklar (kuzu, koyuni koç, keçi) 700 TL - 1200 TL arası
Canlı hayvan kilogram fiyatı: 10 TL - 15 TL arası

Haberin Devamı