Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olan Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Bayram tatili için otobüs ve uçak biletleri günler öncesinden alındı. Kurbanlıklar için pazarlıklar yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı ne zaman? Kurban alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kurban Bayramı'na bir hafta kaldı. Bu sene Kurban Bayramı 1 Eylül 2017 Cuma günü kutlanacak. 4 günlük bayram tatili, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile 10 güne çıkarıldı. Tatile gitmek isteyen vatandaşlar ve turizm sektörü tarafından 10 günlük tatil haberi sevinç ile karşılandı. Bayram tatilinin uzatılması ile turizm sektöründe de önemli bir canlılık yaşanması bekleniyor.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesecek olan kişilerin gerekli şartları taşıması gereklidir. Aksi halde bu şartları taşımayanlar kurban kesemezler. Kurban kesecek olanların taşıması gereken şartlar şunlardır;

1- Müslüman olunması

2- Akıllı olmak ve buluğ çağına ermiş olmak

3- Yolcu halinde bulunmamak

4- Mali gücün belirli düzeyde olması

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklar da alınmaya başlandı. Kurbanlık alacak olan kişiler hayvanın tüylerinin parlak olmasına, gözlerinde ve ayaklarında yaralanma belirtisinin olmadığında dikkat etmelidirler. Kurban alırken ilk olarak kurbanlık hayvanın dışına bakılarak genel anlamda sağlıklı olup olmadığının kontrolü sağlanmalıdır. Gözler parlak şekilde bakmalı ve körlük gibi durum olmamalıdır. Bunun dışında hayvanın kesilecek uygun yaşta olması da gereklidir. Yani hayvanın süt dişleri dökülmüş ve kalıcı dişleri çıkmış olmalıdır.

Haberin Devamı

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban, bayramın ilk üç gününde kesilebilir. Kurban olarak keçi ve koyun tercih edilebileceği gibi deve veya sığır da tercih edilebilir. Büyükbaş hayvan kesecek olan Müslümanlar, 7 kişi ortak bir hayvan alarak kesebilirler.

Kurban edilecek olan kesilmeden canlı canlı olarak fakir kimselere ya da hayır cemiyetlerine kurban olarak verilemez. Canlı olarak verile hayvan kurban sayılmaz.

KURBAN BAYRAMI 10 GÜNLÜK TATİL TAKVİMİ

Kurban Bayramı için tatil Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile 10 güne çıkarıldı. Alınan karar neticesinde 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri tatil edildi. Bayram arefesi olan 31 Ağustos Perşembe günü tam gün olarak tatil edildi. Buna göre 26 Ağustos tarihinde başlayacak olan tatil 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

Haberin Devamı

26 Ağustos 2017 Cumartesi

27 Ağustos 2017 Pazar

28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi

29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi

30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı

31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü