Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban seçimi nasıl yapılır?

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar sonrasında Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Tatilin 10 güne çıkarılması ile birlikte turizm sektöründe de canlanma olması bekleniyor. Kurban pazarlarından da bayram öncesi hareketlenme başladı. Kurban Bayramı ne zaman? Kurban alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban seçimi nasıl yapılır?

Kurban Bayramı'na bir haftadan az bir süre kaldı. Herkes tarafından heyecanla beklenen Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 10 günlük tatil süreci 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak. Kurban Bayramı'nın birinci günü de 1 Eylül Cuma günü kutlanacak. Bayram ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre emeklilerin maaşları bayram öncesinde ödenecek. Köprü ve otoyollar da bayram boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kurban Bayramı'na bir haftadan az bir zaman kaldı. 1 Eylül'de başlayacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılmaya, kurbanlıklar alınmaya başlandı. Kurban pazarlarında hareketlilik sürerken, vatandaşlar tarafından alınacak olan kurbanlıkların seçiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Yetkili kişiler, alınacak olan kurbanlık hayvanların besili, sağlıklı, nakil belgesi ve sağlık raporuna sahip olan hayvanlardan olması gerektiğini açıkladı. Kurban edilecek olan hayvanın tüyleri parlak, gözleri açık, boynuzları sağlam, olmalıdır. Hayvan topal olmamalı ve gözünden yaş gelmemelidir. Yaş olarak da 2 yaşını doldurmuş olmalıdır.

Haberin Devamı

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban kesecek olanlar, bayramın ilk üç gününde kurbanlarını kesebilirler. Kurbanlık olarak koyun ve keçi satın alınabileceği gibi sığır ve deve de alınabilir. Müslümanlar tarafından istenirse büyükbaş hayvan için 7 kişi ortak olabilir ve alabilirler. Kurban canlı olarak fakir kişilere ya da hayır cemiyetlerine verilemez. Canlı canlı verilen hayvan kurban olarak sayılmaz.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesecek kişiler bazı şartları yerine getirmelidir. Kurban kesecekler olanlar; Müslüman olmalıdır. Buluğ çağına ermiş ve akıllı olmalıdır. Yolcu durumunda bulunmamalıdır. Mali gücü de belirli seviyede olmalıdır. Bu şartları taşımayanlar tarafından kurban kesim işlemi yapılamaz.

KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

Kurban Bayramı Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarıldı. 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı için tatil takvimi ise şöyle;

Haberin Devamı

26 Ağustos 2017 Cumartesi

27 Ağustos 2017 Pazar

28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi

29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi

30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı

31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü