Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? Sorularının merak edilen yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Müslüman alemi için büyük önemi bulunan Kurban Bayramı ve kurbanlık fiyatları ile ilgili tüm bilgileri derledik.

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Müslüman alemini yakından ilgilendiren Kurban Bayramı 2018 yılında ne zaman ve kaç gün sürecek? Kurbanlık fiyatları bu yıl ne kadar olacak? İşte tüm ayrıntılar...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı Arefesi 20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı Birinci Günü 21 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı İkinci Günü 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kurban Bayramı Üçüncü Günü 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı Dördüncü Günü 22 Ağustos 2018 Cuma günü olacak.Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe denk geldiğinden arefenin tatil edilmemesi durumunda 6 günlük bir tatil söz konusu olacak. Fakat arefeninde tatil edilmesiyle çalışanlar 18 Ağustos 2018 Cumartesi gününden itibaren 24 Ağustos 2018 günü dahil olmak üzere toplamda 9 gün tatil yapmış olacaklar. Arefe gününün özellikle Kamu Kuruluşu çalışanları için tam gün mü yoksa yalnızca öğleden sonra mı tatil edileceği hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini bildirdi.
Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Merkezi'nde düzenlenen "2018 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın, vatandaşın keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 1993'den beri vekaletle kurban kesim programını gerçekleştirdiğini söyledi.
"Emanetleriniz emanetimizdir." düsturuyla yola çıkan TDV'nin, kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürüttüğünü belirten Erbaş, vakfın, "dini esaslara uygun ve güven veren" bir yapılanmayla bu yıl da gönül coğrafyasına hizmet etmeye hazır olduğunu vurguladı.
Erbaş, "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla düzenlenen program kapsamında, yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Başkanlığın, TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirileceğini anlattı.

Haberin Devamı