Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kimler kurban kesebilir?

Kurban Bayramı'na bir haftadan az bir süre kaldı. Herkes tarafından heyecan ile beklenen Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar yapılmaya başlandı. Otobüs ve uçak biletleri günler öncesinden tükenirken, kurban pazarlarında da hareketlilik başladı. Bayram için ev hazırlıkları tamamlandı. Kurban Bayramı ne zaman? Kimler kurban kesebilir?

Kurban Bayramı ne zaman? Kimler kurban kesebilir?

Kurban Bayramı tatili alınan Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne çıkarıldı. Turizm sektörüne de canlılık getirmesi beklenen tatil 26 Ağustos Cumartesi günü başladı. Tatil 4 Eylül'de son bulacak. Bakanlar Kurulu sonrasında yapılan açıklamalar göre, emekli maaşları da bayram öncesinde ödenecek. Köprü ve otoyollar da bayram boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kurban alacak kişiler tarafından en çok sorulan sorulardan bir tanesi de kurban alırken nelere dikkat edileceği sorusudur. Kurban alırken ilk olarak hayvanın dış görünüşüne genel olarak bakılmalıdır. Sağlıklı ve besili olup olmadığı kontrol edilmelidir. Nakil belgesi ve sağlık raporu için de kontrol yapılmalıdır. Kurban edilecek hayvan 2 yaşını doldurmuş olmalıdır. Kurbanın boynuzları sağlam, tüyleri parlak ve gözleri açık olmalıdır. Hayvan topal olmamalı ve gözünden yaş gelmemelidir.

KURBAN KESECEK KİŞİLERİN TAŞIMASI GEREKEN ŞARTLAR

Kurban kesecek olan kişilerin öncelikle belirli şartları taşıması gereklidir Aksi halde bu şartları taşımayanlar tarafından kurban kesim işlemi yapılamaz. Kurban kesecek olan kişilerde olması gereken şartlar şunlardır;

Haberin Devamı

1- Müslüman olması

2- Buluğ çağına ermiş ve akıllı olması

3- Yolcu durumunda olmaması

4- Mali gücünün belirli düzeyde olması

KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ

2017 yılı Kurban Bayramı tatili için tatil süresi, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 10 güne çıkarıldı. 10 güne çıkarılan tatil 26 Ağustos Cumartesi başladı ve 4 Eylül Pazartesi sona erecek. Alınan karara göre 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri tatil edildi. Bayram arefesi olan 31 Ağustos Perşembe günü tam gün tatil ilan edildi ve tatil hafta sonu tatil günleri ile birlikte 10 güne çıkarılmış oldu. 2017 yılı için Kurban Bayramı tatil takvimi şu şekildedir;

26 Ağustos 2017 Cumartesi

27 Ağustos 2017 Pazar

28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi

29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi

30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı

Haberin Devamı

31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü