Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün sürecek?

Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. Bakanlar kurulu tarafından alınan 10 günlük tatil kararı ile tatile çıkacak olanlar tatil planlarını yapmaya başladılar. Otogar ve havalimanlarında bayram için hareketlilik de şimdiden başladı. 10 günlük tatil süreci 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak.

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün sürecek?

İslam dünyası için önemli bir yere sahip olan Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Müslümanlar tarafından heyecanla beklenen Kurban Bayramı 1 Eylül 2017 Cuma günü başlayacak. Çalışanlar 5 Eylül 2017 Salı günü yeniden iş başı yapacak. Kurban Bayramı ise 1 Eylül ile 4 Eylül tarihleri arasında kutlanacak. Emeklilerin maaş ödemeleri bayram öncesinde yapılacak. Vatandaşlar köprü ve otoyolları da bayram boyunca ücretsiz olarak kullanacak.

2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KURBAN BAYRAMI TATİL TAKVİMİ

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Tatilin uzatılması sonucunda turizm sektöründe de canlılık hedefleniyor. 26 Ağustos tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Tatil takvimi ise şöyle;

26 Ağustos 2017 Cumartesi

27 Ağustos 2017 Pazar

28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi

29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi

30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı

31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)

Haberin Devamı

1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü

2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü

3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü

4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesecek kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gereklidir. Bu şartları taşımayanlar kurban kesemezler. Kurban kesecek olanların taşıması gereken şartlar şunlardır;

1- Müslüman olmak

2- Buluğa ermiş olmak ve akıllı olmak

3- Yolcu durumunda olmamak

4- Mali gücü yeterli seviyede olmak

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban olarak kesilecek olan hayvanın bayramın ilk üç günü içerisinde kesilmesi uygundur. Kurban edilecek hayvan koyun, sığır, keçi ya da deve olabilir. Büyükbaş hayvan olarak sığır ve deve kesecek Müslümanlar 7 kişi olarak hayvanı alabilir ve kesebilir. Kurban canlı olarak kesilmeden diri hali ile hayır cemiyetlerine ya da fakir kişilere verildiğinde kurban olarak sayılmaz.

Kurban edilen hayvanın etinin üçte biri eve, üçte biri komşulara diğer kalan kısmı ise fakirlere dağıtılmalıdır. İsteyenler kurban etinin tamamını fakirlere dağıtabilir ya da tamamını eve bırakabilir.

Haberin Devamı

KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALIDIR?

Kurban eti saklanacağı zaman büyük parçalara ayrılmalıdır. Buzdolabında +4 derecede bir gün bekletilerek tüketilmelidir. Eğer kurban eti saklanacaksa bir yemeklik kuşbaşı ya da kıyma olarak derin dondurucuda saklanabilir. Kurban etinin kesildikten sonra dinlendirilmesi gerekir. Çünkü kurban eti dinlendirilmezse sert ve tatsız olur.