Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak?

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Vatandaşlar şimdiden bayram tatili hazırlıklarına başladı. İslam dininde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı bu sene de müslümanlar tarafından çoşku ve sevinç içinde karşılanacak. Peki merak edilen Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak?

Kurban Bayramı için artık bir aydan daha az bir süre kaldı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan kurban ibadeti için şimdiden müslümanlar Kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. İbadetin yanı sıra bayramlar aile dost ve akrabaların bir araya gelmesi içinde çok büyük önem arz ediyor. Peki Kurban Bayramı tatili bu sene kaç gün olacak?

KURBAN BAYRAMI 2018 YILINDA NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefesi 20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı Birinci Günü 21 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı İkinci Günü 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kurban Bayramı Üçüncü Günü 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı Dördüncü Günü 22 Ağustos 2018 Cuma günü olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ HAKKINDA

Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe denk geldiğinden arefenin tatil edilmemesi durumunda 6 günlük bir tatil söz konusu olacak. Fakat arefeninde tatil edilmesiyle çalışanlar 18 Ağustos 2018 Cumartesi gününden itibaren 24 Ağustos 2018 günü dahil olmak üzere toplamda 9 gün tatil yapmış olacaklar. Arefe gününün özellikle Kamu Kuruluşu çalışanları için tam gün mü yoksa yalnızca öğleden sonra mı tatil edileceği hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı