Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı tarihi

Ramazan Bayramı'nın sona ermesinin ardından gözler Kurban Bayramı'na çevrildi. Peki Kurban Bayramı 2018 yılında hangi tarihe denk geliyor? Müslüman alemi için büyük önemi bulunan Kurban Bayramı'na ilişkin tüm bilgileri derledik.

Kurban Bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı tarihi

Kurban Bayramı ne zaman? 2018 Kurban Bayramı tarihi hangi güne geliyor ve kaç gün sürecek? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. İşte Müslüman aleminin merakla sorguladığı Kurban Bayramı hakkındaki bilgiler...

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN SÜRECEK?

2018 yılında Kurban Bayramı, hafta sonu tatilleri de dahil edildiğinde toplam 9 gün idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü olacak.

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

İbrahim aleyhi’s-selâm Allah’ın emrine boyun eğerek oğlunu kurban etmek üzere şakağı üzerine yatırınca Cenâb-ı Hakk İsmail’in yerine bir koyun kurban etmesini emretmiştir. Bu, Allah’ın insanlığa büyük bir Iütfudur. Allah, insanları Hz. İbrahim’in aracılığı ile insan kurban etmekten korumuş olmasaydı muhtemelen insanlar “İnsan kurban etme” gibi korkunç bir geleneğe sahip olabilirdi ve insanları bu korkunç gelenekten kimse de kurtaramazdı.
İbrahim aleyhi’s-selâm oğlu yerine Cenâb-ı Hakk’ın kendisine gönderdiği koç’u kurban etmiştir. Böylece kurban Hz. İbrahim’den sünnet olarak bize intikal etmiştir. Kurban, insanın Allah’a yaklaşmasına ve O’nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir. “Kurban” kelimesinde bu mana vardır. İnsan kurban kesmekle İbrahim aleyhi’s-selâm gibi Allah’a ve O’nun emirlerine
bağlılığını, gerekirse O’nun rızasını kazanmak için her fedakarlığa katlanacağını göstermiş olur.

Haberin Devamı