Gazete Vatan Logo

Kurbağalıdere’de balıklar bekleniyor

Kadıköylülerin yıllardır en büyük sıkıntısı olan, çevreye yaydığı pis kokusu ve kötü görüntüsüyle bilinen Kurbağalıdere’deki ıslah çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı

Kurbağalıdere’de balıklar bekleniyor

Kadıköy’deki Kurbağalıdere’de çalışmaların tamamlanmasının ardından, balık yaşamının da artması bekleniyor. İBB Altyapı Hizmetleri Müdürü Necmettin Acar, “Islah çalışmalarımız 2010 yılından itibaren başladı. Yüzde 90 mertebesine gelmiş bulunmaktayız. Koku da yüzde 90 seviyesinde bitmiş bulunmakta ve şu anda hiç koku hissedilmiyor. E-5’in güney kısmında İSKİ tarafından Nisan ayı itibarıyla bitirilecek bir çalışma devam etmekte. Bizim ıslah çalışmalarımız büyükşehir olarak bitmiştir” dedi.

Islah çalışmalarının balık hayatını olumlu etkileyeceğini belirten Acar, “Hâlihazırda balık yaşantısı bulunuyor ve artacak. Evlendirme dairesinde şelale sistemiyle su, durağan olan batık dereye verilecek ve oksijen artırılacak. Bu sayede balık ve diğer canlıların yaşaması müsait bir hâl alacak” diye konuştu.

Osmanağa Mahallesi Muhtarı Serap Tuncer ise, “Geçtiğimiz iki yıl içerisinde çok büyük sıkıntılar çektik. Derenin temizlenmesi başladı ve dere temizlendi şu anda. Tüm Kadıköy’ü bağlayan kanalizasyon giderleri de Moda kolektörüne verildi. Hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Koku falan da kalmadı artık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Büyükşehir sonunda buraya el attı’

Kurbağalıdere’nin çevresinde yaşayanlar “Kurbağalıdere’nin çok iyi olacağını düşünüyoruz. Büyükşehir el attığı için çok güzel olacak. Ama bu zamana kadar olmadı. 50’li yıllardan önce çok güzelmiş, balık tutarlarmış, denize girerlermiş” diye konuştu.