Gazete Vatan Logo

Kura müdahale balığa para atmaya benzer

Girdi maliyetlerin düşürülmesi için Başbakan Erdoğan ile önemli bir çalışmayı başlattıklarını açıklayan Devlet Bakanı Tüzmen, "Kura müdahalenin 1.5 yıl önce yapılması gerekiyordu" dedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, firmaların finansman maliyetlerim aşağı çekmeye çalıştıklarını açıkladı. Tüzmen, Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı'nın açılışında, "Girdi maliyetleri aşağı çekme konusunda Başbakanımızla önemli bir çalışmayı başlatıyoruz" dedi. Girdi maliyetleri yüzünden firmaların rekabet avantajının düştüğüne işaret eden Tüzmen, şöyle devam etti: "Firmalarımız sadece dünya fiyatlarında girdi maliyetleri temin etmek istiyorlar. Burada yaptığımız en önemli çalışma, Türk Eximbank vasıtasıyla finansman maliyetlerinin aşağı doğru çekilmesi."

Mum gibi erimezsiniz sizin ampulünüz var
Tüzmen, kurlara ilişkin soruyu yanıtlarken, 1.5-2 yıldan beri bu konuda görüşlerini dile getirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Ama o 1.5-2 yıl evvel yapılsaydı daha sağlıklı, rahat ve iyi bir rekabet avantajı yakalayacağımız döneme gelebilirdik. Bu saatten sonraki kura müdahaleler, artık balıklara para atmaya benzer. Geçmişe hayıflanmanın bir alemi yok." İTHİB Başkanı İsmail Gülle'nin "mum gibi eriyoruz" sözlerine karşılık Tüzmen, "1 Ocak-22 Şubat arasında sektörümüz ciddi bir hızlanma aşamasına girdi ve ihracat artışı yüzde 29.6'ya geldi. 2.5 yıldır sizin bir ampulünüz var ve ışığı da artarak devam ediyor" dedi.

Bakan kurdan hızlı düştü
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CNR Fuar alanında düzenlenen Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı'nın açılışında standları gezerken yere düştü. Tüzmen, yardım almadan yerden kalkarak, kameralara gülümsedi. Olay sonrası TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Bakan Tüzmen'in ceketinin yaka sına bir nazar boncuğu taktı. CNR Expo'da 26 Şubat tarihi ne kadar sürecek Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı'na, yerli ve yabancı toplam 265 firma katılıyor.

Haberin Devamı