Gazete Vatan Logo

Kur’la terbiye edemezsiniz

Kurdaki artışın mantıklı makul açıklaması olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kimse Suriye bahanesiyle ekonomik terör estirmesin. Bizi kurla terbiye edemezsiniz” dedi.

Kur’la terbiye edemezsiniz

Ankara’da metro konforunda hizmet verecek Başkentray’ın açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 2 gündür kurda yaşanan oynaklığı değerlendirdi.

Büyümenin neredeyse dünya rekoru olduğunu, 2018’de çok iyi bir turizm sezonu geçirileceğinin sinyallerinin geldiğini hatırlatan Erdoğan, ihracatta da rekor kırıldığını, tüm bunlar dikkate alındığında kur artışının bir izahının olmadığını söyledi.

Erdoğan, ekonomik gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

“Ekonomik büyüme yüzde 7 olarak açıklandı, ihracat tüm zamanların rekorlarını kırdı. Turizmin iyi geçeceğine dair ciddi işaretler var. Akkuyu’da nükleer santralin temelini attık. Bu birilerini rahatsız ediyor. 135 milyarlık yatırım teşviklerinin belgelerini sahiplerine teslim ettik. Savunma sanayisinde her gün iyi haberler alıyoruz. Hiç endişe etmeyin, sağda solda konuşulana bakmayın. Bizi döviz kuru, möviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Onlar kendi başlarının çaresine baksın. Biz yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz.”

“Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar eğer Suriye’deki bu gelişmeleri bahane ederek ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları gayet iyi biliyoruz. Yeri geldiğinde bunun hesabını verir, bunun bedelini ödersiniz. Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun bir izahı yok”

Haberin Devamı

Küresel ekonomide kırılganlığa yol açacak herhangi bir gelişmenin haberini almadıklarını da belirten Erdoğan, “Hiç endişe etmeyin, Türkiye yoluna devam ediyor, bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul artık şart oldu
Erdoğan konuşmasında, İstanbul boğazında meydana gelen son kazanın, Kanal İstanbul ihalesinin bir önce yapılması gerektiğini gösterdiğini de söyledi. Erdoğan, “Kanal İstanbul’un ihalesini yapmamız olmazsa olmaz hale geldi, son boğazdaki kaza bunun önemini ortaya koydu. Daha bekleyemeyiz, bu ihalenin süratle yapılması lazım” dedi. Geçen hafta sonu İstanbul’da bir yük gemisi tarihi bir yalıya çarparak hasar vermişti.

Haberin Devamı