Gazete Vatan Logo

Kur farkı önlemi bizleri rahatlattı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay kur farkı nedeniyle teknik iflasların önüne geçecek düzenlemenin iş dünyasını rahatlattığını söyledi.

Kur farkı önlemi  bizleri rahatlattı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin hesaplamalarda kur farkından doğan zararların 1 Ocak 2023 tarihine kadar dikkate alınmayacağını söyledi.

Burkay, BTSO’nun iş dünyasının yaşadığı sorunların çözümüne ilişkin girişimlerinin sonuç vermeye devam ettiğini bildirdi.

Hukuken korunacak

Şirketlerin kur farkı zararına karşı hukuken korunmasına ilişkin önemli bir düzenlemenin daha hayata geçirildiğini belirten Burkay, “Sermaye kaybı veya borca bataklık hesaplanırken kur farkı zararları 1 Ocak 2023 tarihine kadar dikkate alınmayacak. İş dünyamızın talepleri doğrultusunda önemli bir düzenlemeyi uygulamaya alan hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Burkay, Türkiye’nin döviz merkezli saldırılara maruz kaldığını hatırlatarak, ekonomi yönetiminin finans ve bankacılık sektörleriyle birlikte reel sektörü de kapsayan düzenlemeleri hayata geçirmesinden büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Şirketlerin kur farkı zararına karşı koruma altına alınmasını talep ettiklerini belirten Burkay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte üretim ve ihracattan asla vazgeçmemeliyiz. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa’da, odamızın liderliğinde gerek yerli ve milli üretim gerekse de ihracat odaklı projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Seferberlik ruhuyla kenetlenerek, yaşadığımız bu zorlu süreçten de güçlenerek çıkacağız. Ülkemizin istiklali, milletimizin huzur ve refahı için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”