Gazete Vatan Logo

Kunduzlar çoğaldı pişirelim yiyelim

İtalya’nın kuzey bölgelerinde kunduzların sayısının çoğalması ve ekinlere, nehirdeki setlere zarar vermeleri üzerine bir belediye başkanından ilginç bir öneri geldi.

Kunduzlar çoğaldı pişirelim yiyelim

İtalya’nın kuzey bölgelerinde kunduzların sayısının çoğalması ve ekinlere, nehirdeki setlere zarar vermeleri üzerine bir belediye başkanından ilginç bir öneri geldi. Cremona kenti yakınlarındaki Gerre de Caprioli kasabasının belediye başkanı, kunduz istilası sorununa “basit” bir çözüm önererek “Kunduzları restoranlarda ve şenliklerde yiyelim” dedi. Marchi, daha önce kunduz eti yediğini de belirterek, “Tadı neredeyse tavşandan daha güzel” diye de ekledi. Başkan’ın bu önerisini “hijyenik” bulmayanlara cevabı ise “Kunduz etinden suşi yapalım demiyorum, pişirelim! Yüksek ısıda bakteriler yok olur. Ayrıca kunduzlar tamamen otoburdur” şeklinde oldu. BBC’nin haberine göre Belediye Başkanı’nın önerisi tartışma yarattı. Kimileri öneriyi “ciddiyetsiz” olmakla eleştirdi, kimileri ise kunduzları yeme planını destekledi.

Karides gibi

San Daniele Po kasabasının Belediye BaşkanDavide Persico da meslektaşına hak vererek, “Bir zamanlar ‘katil karides’ istilasından şikayet ediyorduk ama sonra ne kadar lezzetli olduklarını keşfettik ve karides sayısı azaldı” dedi.

Haberin Devamı