Gazete Vatan Logo

Kumru öğretmeni ayağa kaldıralım

Hakkari Yüksekova’da öğretmenlik yaparken kaçak bina inşaatının çöken duvarı altında kalan ve iki yıldır yaşam mücadelesi veren Kumru Konak, Almanya’da tedavi olmak için destek bekliyor.

Kumru öğretmeni ayağa kaldıralım

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak, 8 Haziran 2014’te Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki evinde uyurken kaçak bina inşaatının çöken duvarının altında kaldı. Ağır yaralanan ve 6 ay tedavi gören Konak’ın sağlık durumunda bir iyileşme olmayınca doktorları yoğun bakım rehabilitasyon tedavisi uygulama kararı aldı. Ancak Türkiye’de yoğun bakım rehabilitasyonu uygulayacak bir hastane olmadığı için Konak’ın Almanya’da 6 ay tedavi görmesi için üniversite tarafından yurtdışı tedavi raporu hazırlandı. Taburcu edilerek Bornova’daki evlerine getirildi.

Bilincini açabiliriz

Kumru öğretmenin sağlığına kavuşabilmesi Almanya’daki tedaviye bağlı. Tedavi için gereken 88 bin Euro’nun (289 bin TL) toplanabilmesi için bir kampanya başlatıldı. Kumru Konak’ın yakını Erdal Tali kampanya hakkında VATAN’a şunları söyledi: “Kumru öğretmen mesleğinin ilk yılında bu kazayı yaşadı. Şu an bilinci kapalı ve günlük ihtiyaçlarının tümü ailesi tarafından karşılanıyor. Türkiye’de tedavi imkanı yok. Tekrar sağlığına kavuşabilmesi Almanya’daki tedaviye bağlı.”

Haberin Devamı

Öte yandan Almanya’daki klinik tarafından gönderilen raporda, bilinci kapalı hastaların rehabilite edilebileceği en iyi hastanelerden olduğu ve Kumru öğretmenin iyileşebilmesi için yoğun bakım rehabilitasyonu uygulanması gerektiği ifadesi yer alıyor.