Gazete Vatan Logo

Kumpas soruşturmasında 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturması ile ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, 65'i asker toplam 82 kişi hakkında gözaltı verildi.

Kumpas soruşturmasında 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

İZMİR’deki ’Askeri casusluk’ adıyla bilinan gizli belge ve bilgi bulundurma davasının soruşturmasındaki kumpas iddialarına yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında rütbeli askerlerle ’Cemaatin abilerinin’ de bulunduğu 83 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun gizli belge ve bilgi bulundurma davasının soruşturmasında kumpas iddialarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 83 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli 21 ilde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Hakkında gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin daha önce, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda tutuklandığı ve gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerden 65’inin asker olduğu bildirilirken, siviller içinde de ’Cemaatin abileri’ olduğu belirtildi. Şu ana kadar operasyon kapsamında 18 kişinin gözaltına alındığı operasyondaki 1 numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı