Gazete Vatan Logo

Kümeste yoldular ortadan kayboldular

Sanal tavuk mağdurlarına yenileri eklendi. Mağdurlar tarafından 16 bin kayıtlı üyesi bulunan Bizimkümes.com adlı oyun sitesinin 1 milyon liralık vurgun yaptıktan sonra siteyi kapatarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Para kaptırdığını söyleyenler ise hikayelerini VATAN’a anlattı...

Kümeste yoldular ortadan kayboldular

Kurdukları internet sitesinde sattıkları sanal tavuklarla dolandırılan mağdurların sayısı arttı. VATAN Gazetesi’nin ‘Tavuk gibi yoluyorlar’ haberinin ardından mağdurlar konuştu. Tek seferde 30 bin liraya kadar para kaybeden kullanıcılar, banka teminatları, sicil kayıt belgeleriyle bizi kandırdılar” dedi. 1 ay içerisinde 16 bin üye kazanan ve sitede 25 TL’den bin TL’ye kadar tavuk satan dolandırıcılar, üyelerinden yaklaşık 1 milyon lira para aldıktan sonra siteyi kapattı. Dolandırıcıların tüm evraklarının sahte olduğunu anlaşıldı.

Antalya’ya davet ediyorlar

Antalya’da ofisleri olduğunu ve şirket olarak kurulduklarını söyleyen dolandırıcılar, gerekirse kullanıcıları Antalya’ya davet ediyor. Tek seferde 30 bin lira kaybeden Bizimkümes.com mağdurlarından VATAN’A konuşan Gani Y. “Oyuna internetten denk geldim. Daha sonra verdikleri iletişim numarasından aradım. Antalya’dayız isterseniz ziyarete gelebilirsiniz dediler. 10 Nisan’da gittim. Beni lüks bir arabayla aldılar. Ofise götürdüler. Bankadan teminat mektupları, sicil kayıt belgesi ve şirket anlaşmasını gösterdiler. Kılık- kıyafet, konuşma olarak çok düzgünlerdi, bende inandım. 30 bin lira yatırdım. O günden sonra kimseye ulaşamadık.”

Haberin Devamı

Çok profesyonellerdi

Bizimkümes.com’da 20 bin lira kaybeden Mustafa D. ise, “Bize belgelerle geldiler. Çok profesyonellerdi. Verdikleri belgeleri sorgulatmak aklımızın ucundan geçmedi. Verdikleri sicil kaydı onlara ait değilmiş. Banka belgesi de sahteymiş” dedi. Bizimkümes.com WhatsApp grubundan yapılan bir duyuruyla dolandırıcılar son vurgunu yaparak siteyi kapattı. Kullanıcılara, ‘Bugüne özel 50 TL üzeri yatırdığınızın yüzde 100 kazancını veriyoruz” diyerek 1 milyon lir a toplamayı başardı. Enpara.com, Papara.com ve Bitcoin üzerinden yapılan ödemelerde dolandırıcılar 3 gün önce Bitcoin dışındaki hesapları teknik arıza bahanesiyle kapattı.