Gazete Vatan Logo

Kümese telefon operasyonu

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde tavukçuluk sektörünün iflas etmesinden sonra boşaltılan kümeslerde kaçak telefon imalatı yapıldığı ihbarını alan Bolu Jandarması, kümeslere baskın düzenledi

Gerçekleştirilen operasyonda, Çin'den parçalar halinde getirilerek kümeslerde monte edilen yaklaşık 100 bin adet telefona el konuldu.

Edinilen bilgilere göre, Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mudurnu İlçesi'ndeki bazı tavuk kümeslerinde, kaçak telefon imal edildiği ihbarını alarak Sarıyar ve Esenkaya Köyleri'ne baskın düzenledi. Her iki köyde bulunan ve Ahmet Ulusoy isimli şahıs tarafından kiralandığı belirlenen 4 ayrı tavuk kümesine aynı anda operasyon düzenleyen jandarma, kümeslerde çok sayıda telefon ve telefon parçası ele geçirdi. Operasyona, Telekomünikasyon Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri de katıldı.

Yaklaşık 100 bin adet telefon ve telefon parçasının ele geçirildiği baskın ile ilgi bilgi veren jandarma yetkilileri, parçaların Çin'den ithal edildiğini belirterek, "Telefonlar, yurtdışındaki paravan şirketler sayesinde Çin'den 3 parça halinde yurda getiriliyor. Telefon parça halinde geldiği için böylelikle gümrük fiyatları da düşmüş oluyor. Parçaları 1 milyon liraya mal olan telefonlar, atölyelere çevrilen kümeslerde monte ediliyor. 1 milyon liralık telefonlar hiçbir garantisi olmadan modeline göre 20 ile 30 milyon lira arasında piyasaya sürülüyor. Eğer telefon montajı tamamlanmış olarak ithal edilecek olsa gümrük vergisi artıyor. Bu nedenle telefonlar parça halinde ithal ediliyor. Bu işten trilyonlarca lira para kazanılıyor" dedi.

Sarıyar Köyü'nde ağabeyi Ersin Memiş'e ait kümese yapılan operasyonu şaşkın gözlerle izleyen İsmail Memiş ise Mudurnu Tavukçuluk A.Ş.'nin iflas etmesinden sonra boş kalan kümesin, yaklaşık 3 yıldır telefon imalatında kullanıldığını söyledi. Kümesteki inşaat çalışmaları nedeniyle işe bir süre ara verildiğini de belirten İsmail Memiş, "Burada Çin'den gelen telefonların montajı yapılarak satılıyor. Bu işte 20 civarında köylü çalışıyor. Herkes burada çalışmak istiyor" diye konuştu.

4 atölyenin de sahibi olan Ahmet Ulusoy, jandarma tarafından gözlem altına alınarak hakkında soruşturma başlatıldı.

Telekomünikasyon Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ekipleri de olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Haberin Devamı