Gazete Vatan Logo

Kumarbaz, silah delisi bir dolar milyoneri!

Las Vegas’ta bir otelin 32’nci katından konser alanını otomatik silahlarla tarayarak 59 kişiyi öldüren 64 yaşındaki Stephen Paddock, sıra dışı bir profil çizdi

Kumarbaz, silah delisi bir dolar milyoneri!

ABD’nin Las Vegas kentinde konser alanında bulunan 40 bin kişinin üzerine Mandalay Bay Oteli’nin 32’nci katından yüzlerce kurşun yağdırdıktan sonra intihar eden emekli muhasebeci Stephen Paddock‘un pilot brövesi ve avcılık lisansı olduğu, suç kaydının bulunmadığı tespit edildi. ABD’li bir yetkili, Paddock’un geçmişte psikolojik sorunlar yaşadığını gösteren bazı bulgular olduğunu belirtti. Saldırganın erkek kardeşi Eric Paddock, kardeşinin herhangi bir “politik örgüt ya da dini kuruluşla” bağlantısı olmadığını söyledi.

Poker bağımlısı

64 yaşındaki Paddock’un çok varlıklı olduğu da ortaya çıktı. Kumar meraklısı olduğu belirtilen Paddock’un saldırıdan önceki haftalarda günde 10 bin doları internet pokerinde kaybettiği, hatta bir gün 30 bin dolarlık poker oynadığı belirlendi. Ancak neden böyle bir saldırıyı düzenlediği henüz aydınlatılamadı. Stephen Paddock’un ABD’nin Nevada eyaletinde toplam değeri 700 bin dolar olan iki konutu bulunduğu da kaydedildi. Dolar milyoneri olduğu belirtilen saldırganın kendisine ait iki de küçük uçağı olduğu da öğrenildi.

Haberin Devamı

TRUMP’TAN CANİ YORUMU:

O çok çok hasta ve deli bir adam

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas’ta 59 kişiyi öldüren Stephen Paddock için “O hasta ve deli bir adam” dedi. Porto Riko’ya yapacağı ziyaret öncesinde Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, kaldığı otelin 32’inci katından konser alanına ateş açarak en az 59 kişinin ölümüne ve 527 kişinin yaralanmasına neden olan Paddock hakkındaki sorulara “Yaşanan olay büyük bir trajedi. Saldırıya müdahale eden yerel polisler ve yetkililer çok iyi ve hızlı bir iş çıkardı” yanıtını verdi, şöyle devam etti: O hasta ve deli bir adam. Sanıyorum çok sorunu vardı. Onunla ilgili detaylara çok ciddi bakıyoruz. Ancak çok çok hasta bir kişiyle uğraştığımızı biliyorum.

Babası da ‘psikopat’

Saldırganın kardeşi Eric Paddock, babaları Patrick Benjamin Paddock’un banka soyguncusu olduğunu, bir zamanlar FBI’ın en çok arananlar listesinde yer aldığını ve bir defasında da hapisten kaçtığını söyledi. 1969 yılında hazırlanan “aranıyor” afişinde, baba Paddock’a “psikopat” teşhisi konulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Otel odası cephanelik gibiydi

Nevada eyalet polisi, Paddock’un Mandalay Bay oteline olaydan dört gün önce giriş yaptığını saptadı. Polis otelin 32’nci katında yaptığı aramada bulduğu büyük 23 silah, cephane ve patlayıcıya el koydu. Özel polis timinin odaya yapacağı baskın öncesinde Paddock’un kendini vurarak intihar ettiği saptandı. Paddock’un Las Vegas’a 130 kilometre mesafedeki Mesquite adlı bölgedeki evinde de ayrıca 18 silah, binlerce mermi ve Tannerit adlı patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat maddesi bulundu.

Modifiye etmiş

Saldırganın silahların hemen tamamını iki ayrı dükkandan satın aldığı belirlendi. Sabıka kaydı olmadığı için silah almakta bir sıkıntı yaşamadığı, ancak silahları modifiye ederek daha ölümcül hale getirdiği anlaşıldı. Her bir silahın değerinin 1300 dolar ile 1700 dolar civarında olduğu belirtildi. Paddock’la birlikte ele geçirilen Kalaşnikof tüfeğin ise yasadışı yollardan alınmış olabileceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

DEAŞ bağlantısı tespit edilmedi

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI ile Merkezi İstihbarat teşkilatı CIA, DEAŞ’ın saldırıyı düzenlediğini iddia etmesine karşın, Paddock ile uluslararası terör örgütleri arasında herhangi bir bağın tespit edilemediğini açıkladı.

Silah tartışmasının zamanı değilmiş!

ABD’deki esnek silah yasaları nedeniyle bu tür saldırılar sık sık meydana geliyor. Trump’tan önceki Başkan Obama silah yasalarının sertleştirilmesi yönünde Cumhuriyetçi Parti’yi ikna etmeyi başaramamıştı. Obama dün de silah yasaları konusunda gerekenin yapılması çağrısı yaptı. Ancak Beyaz Saray‘dan yapılan açıklamada olayın perde arkası henüz aydınlatılmadan silah yasalarının sertleştirilmesi yönünde tartışma açmak için henüz erken olduğu bildirildi, ‘Şimdi silah yasalarını tartışmanın zamanı değil, birlik olma zamanı’ ifadesi kullanıldı. Trump, silah lobisi tarafından seçim kampanyasında desteklenmişti.

330

ABD’nin nüfusu 323 milyon dolayında. ABD’de kayıtlı silah sayısı ise 330 milyonu aştı. Yani ortalama her Amerikalı’ya düşen silah sayısı 1’den fazla. ABD’lilerin evlerinde 1968 yılına göre bugün iki kat daha fazla silah var.

Haberin Devamı

Kahraman fotokopici tam 30 kişiyi kurtardı

Vegas’taki katliamdan birçok kahramanlık hikayesi de çıktı. Jonathan Smith adlı bir fotokopi makinesi tamircisinin 30 kişinin hayatını kurtardıktan sonra boynundan vurularak ağır yaralandığı, itfaiyeci Steve Keys’in ölmek üzere olan bir kişiye suni teneffüs yaparken göğsünden vurulduğu, eski asker Taylor Winston’ın ise bir kamyon çalarak birçok yaralıyı hastaneye götürmeyi başardığı anlaşıldı. Hastabakıcı Sonny Melton (29) ise eşi Heather’ı kurşunlardan korumak için üzerine kapandı. Kendisi can verdi ama eşini kurtarmayı başardı.