Gazete Vatan Logo

Kulübede sıkıştılar kendilerini patlattılar!

Haymana karayolu üzerinde bir at çiftliğinin yakınlarındaki kulübede şüpheli kişiler olduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Etrafları sarılan teröristler, kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini havaya uçurdu...

Kulübede sıkıştılar kendilerini patlattılar!

Başkent dün güne Gölbaşı ilçesine 30 kilometre uzaklıkta Haymana karayolu üzerindeki bir at çiftliğinde meydana gelen patlamayla başladı. Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından bizzat yönetilen canlı bomba operasyonu edinilen bilgilere göre şöyle gelişti:

‘Teslim ol’ çağrısı

Diyarbakır emniyetinden önceki gün verilen istihbarat bilgilerinin yanı sıra özel bir at çiftliğinin arka tarafında tel örgülerle çevrili bir arazideki kulübede şüpheli kişilerin olduğu yönünde bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabaha kadar yapılan hazırlıkların ardından, operasyon için düğmeye sabah saat 06.00’da bastı. Operasyon sırasında emniyet güçleri kulübe etrafında güvenlik önlemi alarak içerideki teröristlere teslim ol çağrısında bulundu.

200 kilo patlayıcı

Çağrıdan kısa bir süre sonra teröristler önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini patlattı. Patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyum nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği belirtildi. Emniyet yetkilileri, ihbarda 3’üncü bir teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ YASAĞI GELDİ

Hedef Ankara Garı anması mıydı?

Emniyet yetkilileri, teröristlerin muhtemel bir bombalı araç saldırısı hazırlığı ile 10 Ekim 2015’teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi. Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısının birinci yılı nedeniyle, 10 Ekim’de başta gar çevresi olmak üzere il genelinde her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklandığını duyurdu. Yazılı açıklamada, yalnızca sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulacak, sembolik bir grup tarafından gerçekleştirilecek anma etkinliğine izin verileceği belirtildi.

2 KİMLİK BULUNDU

İşte o canlı bombalar

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan’ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı bulundu.

Haberin Devamı

Ceset parçaları etrafa saçıldı

Emniyet yetkilileri, patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtildi. Olay yerine Gölbaşı Belediyesi cenaze aracı çağrılırken, teröristlerin olay yerinden toplanan ceset parçaları Adli Tıp Merkezi’ne incelenmek üzere götürüldü. Bombaların yüklendiği araç da kullanılamaz hale gelirken olay yerinde çok sayıda çelik bilyeler bulundu.

Yine Türk bayrağı oyunu!

Bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı aracın olay yerinde kimliği bulunan Harun Aslan adına bir süre önce satın alındığı ve üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Otomobilde teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk bayrağı da olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplanarak götürüldü. Bu terör örgütünün daha önce de denediği bir taktik.

Van’da da yapmışlardı

10 Ağustos tarihinde, Bitlis’in Tatvan ilçesinde sahte İstanbul plakalı bir minibüs ele geçirilmişti. Yapılan incelemede minibüsün içinden 9 varil içerisinde yaklaşık 1 ton bomba bulunmuştu. Minibüsün dikkat çekmemesi için de camına Türk bayrağı asılmıştı.

Haberin Devamı

ANKARA VALİSİ ERCAN TOPACA: ‘İstihbarat Diyarbakır’dan’

Operasyonun ardından olay yerine gelen Ankara Valisi Ercan Topaca, şu bilgileri verdi: “PKK bağlantısı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK’yı işaret ediyor. Diyarbakır’dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bir vatandaşın dün yaptığı ihbarın ardından bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede bazı şahısların olduğu anlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalle gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Olumlu cevap vermediler. Bir süre geçtikten sonra, daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. 200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.”

Haberin Devamı